Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

15 oktober 2010

---

Gratis rondvaart langs markten

15 oktober 2010
Zaterdag 23 oktober vaart vanaf Plein '40-'45, tussen 10:00 en 16:00 uur, elk half uur een gratis rondvaartboot langs Amsterdamse markten: Noordermarkt / Lindengracht, Waterlooplein, Ten Katemarkt, Albert Cuyp, Dappermarkt en de markt op het Bos en Lommerplein. Het opstappunt op Plein '40-'45 is de steiger aan het einde van de Van Tienhovengracht, bij de Jan de Jonghkade.

Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt stapt samen met bewoners op voor een tochtje richting Bos en Lommerplein en de Ten Katemarkt. Personal kledingcoach Annemarie, praatpaal Leo (met altijd een tweede bakkie gratis), Hassan de Pannenman en hun tientallen collega's heten bewoners welkom op de markt van Plein '40-'45.

Feest op de markt Tussen Meer

Dinsdag 26 oktober is het feest op markt Tussen Meer. Wim de Smit, alias de Zeeuwse babbelaar, is hier de gehele dag aanwezig met zijn Rad van Fortuin. Hij geeft honderden, al of niet gevulde, shopperbags weg. Het wordt één groot weggeef-feest, gesponsored door de kooplui van Tussen Meer. Om met de woorden van Wim te spreken: "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van".

1001 Markten Festival

Tijdens de herfstvakantie organiseren alle markten in Nederland gezamenlijk het 1001 Markten Festival. Tijdens het festival zetten de Nederlandse markten hun miljoenen klanten in het zonnetje.
---