Nederlandse Kano Bond


19 oktober 2010

Op 23 en 24 oktober aanstaande vindt op de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Zoetermeer de Dutch-Open Canoe-Slalom¸ kortweg Dutch Open (DO)¸ plaats. Voor de DO¸ die voor het vijfde opvolgende jaar op de wildwaterbaan van Olympisch niveau wordt gehouden¸ zijn zon 130 slalomkanoërs uit de sterkste Europese kanolanden en één Amerikaan¸ ingeschreven.
Met 47 deelnemers is vooral voor het koningsnummer¸ het wedstrijdonderdeel Kayak (K1) Men¸ ruim aangemeld. De strijd zal daarbij vooral gaan tussen de Fransman Etienne Daille en de Zoetermeerder Robert Bouten. Olympisch finalist in Peking Bouten geniet vooral het voordeel van varen op zijnthuisparcours.

Voor een flink aantal aan de DO deelnemende top-slalomkanoërs is de wedstrijd een goede voorbereiding op weg richting Olympische Spelen in Londen in 2012. De Olympische wildwaterbaan bij Londen is vergelijkbaar met de wildwaterbaan van Zoetermeer. De trainingsuren in de drie aan de DO vooraf gaande dagen worden dan ook door vrijwel alle landenteams¸ inclusief de voltallige Nederlandse slalomselectie¸ intensief benut.


- Schema & Startlijst

^Robert Bouten¸ winnaar Dutch Open 2009

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright