RTL Group

Wendy van Dijk fopt Dan Karaty en Marco Borsato in 'Ushi & Loesie' bij RTL 4

Wendy van Dijk kruipt vanaf zaterdag 23 oktober in de huid van de Japanse Ushi en de ras-Amsterdamse Loes in het nieuwe RTL 4-programma Ushi & Loesie. Ushi verrast weer tal van internationale sterren met haar schaamteloos openhartige vragen en haar komische Japanse accent. Terwijl Loes, die groot fan is van het Hollandse levenslied, zangers van eigen bodem van de wijs weet te brengen.

Chiel Montagne reikt voor TV Oranje, het digitale tv-kanaal voor Nederlandstalige muziek, wekelijks een prijs uit aan een zanger of zangeres. Elke week mogen twee prijswinnaars mee. Terwijl Loes nog nooit van haar leven iets heeft gewonnen, valt ze nu week na week in de prijzen. Als de verlegen Loes oog in oog komt te staan haar idolen zoals Gordon, Nick & Simon, Thomas Berge, Sieneke en Frans Duijts, slaat ze helemaal door in haar enthousiasme.

Ook Ushi laat weer van zich horen. Ze stort zich op internationale sterren als Hulk Hogan en Janice Dickinson, die zich verbazen over de onbeschaamde vragen van de Japanse vriendin van Wendy van Dijk. Greg Vaughan, Ronan Keating en Larry Hackman, die eerder al een keer door de journaliste in de maling zijn genomen, zitten nu zelfs in het complot om een vriend of collega te 'Ushi-en'.

De eerste aflevering van Ushi & Loesie gaat van start in het Amsterdamse hotel The Grand, waar Loes als kamermeisje werkt. Toevallig logeert hier ook de Japanse Ushi met haar collega Hiromi Tojo, die een afspraak hebben met top choreograaf Dan Karaty. Dit interview verloopt nogal ongebruikelijk en als na een korte dansles blijkt dat het om Wendy van Dijk gaat, is Dan flabbergasted. De Jordanese Loes zaait tijdens de prijsuitreiking aan Marco Borsato verwarring met haar uitgelatenheid. Ook Marco is stomverbaasd als blijkt dat het Wendy van Dijk gelukt is om hem in de maling te nemen.

Uitzending: vanaf 23 oktober, elke zaterdag om 20.00 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/ushienloesie

---

Noot aan de redactie,