Gemeente Schagen

Alcoholmeting onder jongeren

De gemeente Schagen houdt samen met de horeca rondom de Markt en KDanz een alcoholmeting naar het gebruik van alcohol onder jongeren. Op zaterdag 23 oktober en zaterdag 30 oktober wordt de meting uitgevoerd. Tijdens de alcoholmeting zullen de deelnemers, net als bij de eerste meting in het voorjaar van 2010, worden verzocht een enquête in te vullen.

De gemeente streeft er naar dat er 700 enquêtes worden ingevuld en evenveel blaastesten worden afgenomen. Alle bezoekers die deelnemen aan de blaastest en een enquête invullen krijgen als attentie een sleutelhanger.

Schagen doet mee met het project Helder in de Kop. Dit is een project van 9 gemeenten in de Noordkop met als doel het alcoholgebruik onder jeugd en geweld te verminderen/voorkomen.
Daarom heeft Schagen sinds 3 april 2010 bij wijze van proef de sluitingstijden van de horeca vervroegd. Inmiddels zijn we nu een half jaar verder en wil de gemeente gaan kijken of deze vervroeging van sluitingstijden bijdraagt in de gewenste resultaten door middel van het vergelijken van de twee metingen. Zodra de uitkomst hiervan bekend is stellen wij u daarvan op de hoogte.