Watersportverbond - KNWV

Aankomend weekend het Dacia NK Kitesurf

woensdag 20 oktober 2010

Het Dacia NK Kitesurf zal komend weekeind plaatsvinden. Met veel wind in aantocht belooft het een spectaculair evenement te worden. Het evenement vindt in Scheveningen plaats, op het strand, nabij de vuurtoren.

Regerend Kampioen: Kevin Langeree
Regerend Nederlands- en wereldkampioen kitesurf Kevin Langeree is vanwege een knieblessure niet in staat zijn titel te verdedigen. Hij zal zijn debuut maken als speaker om zo toch een bijdrage aan het evenement leveren. Langeree werkt momenteel hard aan zijn herstel en wil in 2011 weer beginnen.

Ook Youri Zoon afweizg
Ook Vicewereld-en Nederlands kampioen Youri Zoon zal niet meedoen. Zoon maakt nog kans om wereldkampioen te worden en concentreert zich daar begrijpelijkerwijs volledig op. Momenteel bereidt hij zich in zonniger oorden voor, op zijn laatste internationale wedstrijden.

Kanshebbers
Hierdoor ruiken aanstormende talenten als bijvoorbeeld Klaas Einte Adema, Bas Koole, Jerrie van de Kop en Johnno Scholte dit jaar hun kans een NK titel in de wacht te slepen. Ook Rolf van der Vlugt wordt gezien als één van de kanshebbers. Hij is momenteel de snelste met een zeilvaartuig met 88 kilometer per uur.

Bij de dames zal Jalou Langeree, het zusje van Kevin Langeree, proberen haar titel te prolongeren.

De website van het evenement is www.daciankkite.nl. Op deze website zal het evenement ook live te volgen zijn.