Gemeente Zoetermeer

Knutselen bij stadsboerderijen

ingang stadsboerderij Het Buitenbeest
In het laatste weekend van de herfstvakantie kunnen kinderen knutselen op de stadsboerderijen. De activiteiten zijn onder begeleiding en deelname is gratis.
Zaterdag en zondag 23 en 24 oktober kunnen kinderen vanaf 4 jaar bij stadsboerderij Het Buitenbeest herfstknutselen. Zij gaan aan de slag met natuurlijke materialen zoals kastanjes, beukennootje en eikels. Kinderen kunnen op beide dagen binnenlopen van 14.00 tot 16.30 uur.

Op zondag 24 oktober kunnen kinderen knutselen bij stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen zij een egeltje of een spin maken. Ook kunnen kinderen meedoen aan verschillende spelletjes, zoals een kruiwagenrace. Het publieksgebouw is omgetoverd in de herfstsfeer. Er staat een groot spinnenweb. De kinderen kunnen hun zelfgemaakte spinnetje erin hangen en een week later weer ophalen.

Stadsboerderij De Balijhoeve heeft geen speciale activiteiten in dit weekend, maar is zeker een bezoekje waard. Kinderen kunnen de boerderijdieren aaien, cavia's knuffelen, kippen voeren en spelen in het speelbosje.

Meer info
De stadsboerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Balijhoeve ligt aan het Kurkhout 100 in Rokkeveen. De Weidemolen is gevestigd aan de Burgemeester Middelberglaan 2 in Oosterheem. Het Buitenbeest ligt in Meerzicht aan de Voorweg 93.

Zie ook

* Stadsboerderijen