Gemeente Enschede

Aftrap najaarsoffensief energiebesparing met Jan van Halst

Enschede doet Groen, doe mee!

De gemeente Enschede start een najaarsoffensief om woningeigenaren te wijzen op de voordelen van energiebesparing. Jan van Halst verricht zaterdag 23 oktober na de opening van de herfstkermis in het Volkspark de aftrap van de campagne. Op de website www.doegroendatscheelt.nl is informatie te vinden over energiezuinig wonen. Woningeigenaren zien hier hoe zij direct hun energierekening omlaag kunnen brengen en comfortabeler kunnen wonen en welke hulp zij daarbij kunnen krijgen.

Voor het laten uitvoeren van een maatwerkadvies, waarbij woningeigenaren inzicht krijgen in de kosten en opbrengsten van het nemen van (bouwkundige) maatregelen geldt tot 31 december van dit jaar een subsidie van 200 euro. Deze week spreekt wethouder Hans van Agteren een aantal Enschedese, ondernemers, technische installatiebedrijven die energiebesparing in woningen kunnen realiseren en die zijn aangesloten bij het landelijk netwerk "Meer met Minder". Doel is om er samen voor te zorgen dat meer woningen worden aangepakt.

De komende herfst- en wintermaanden zal bij herhaling in de stad aandacht gevraagd worden voor de voordelen van energiezuinig wonen. Enkele leden van het college en de gemeenteraad geven het goede voorbeeld door hun eigen woning onder de loep te laten nemen. Zaterdag 23 oktober vindt de aftrap van de campagne plaats, letterlijk met het nemen van strafschoppen in het Volkspark. Dit gebeurt in aanwezigheid van de wethouder en Jan van Halst (commercieel directeur FC Twente), om 12.15 uur, net na de opening van de herfstkermis. Van 29 tot en met 31 oktober wordt op initiatief van GEAS Energiewacht in De Grolsch Veste de energiebeurs Oost Nederland gehouden. Het motto van de beurs is dit jaar: "Genoeg geld verspild!" Iedereen die geĂŻnteresseerd is in energiebesparing kan op de informatiemarkt terecht voor advies. Ook de gemeente is op de beurs vertegenwoordigd. Iedere Enschedese woningeigenaar die zich op de beurs bij de stand van de gemeente inschrijft voor een maatwerkadvies energiebesparing ontvangt een gratis energiebox, een doos vol energiebesparende tips en artikelen. Voor openingstijden en meer; www.energiebeurs-on.nl

Veel energie gaat verloren door slechte isolatie en verouderde apparatuur in gebouwen. De gemeente wil samen met bedrijven, bewoners en corporaties werken aan verbetering. Energiebesparing en toepassing van alternatieve bronnen voor energie zijn de twee speerpunten in het Enschedese duurzaamheidsbeleid.