Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Transvaalbuurt

---

Grote schoonmaak Transvaalbuurt

Zaterdag 23 oktober 13.00 - 16.00 uur

21 oktober 2010
'Transvaal Steeds Schoner', onder dat motto slaan bewoners en ondernemers van de Transvaalbuurt samen met het stadsdeel, de woningcorporaties en welzijnsorganisatie Dynamo zaterdag 23 oktober de handen ineen om de Transvaalbuurt eens goed op te ruimen. Iedereen mag meedoen met zwerfafval prikken en het stadsdeel verwijdert verkeerd geplaatst grofvuil en graffiti. De actie wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op het Krugerplein.

Na de schoonmaakactie wordt al het opgehaalde afval verzameld op het Krugerplein. De aanwezigen mogen raden hoeveel zwerfafval er is opgehaald; degene die er het dichtst bij zit, wint een prijs. Als dank voor de inzet is er feest, met onder andere cabaret, muziek, een ludieke afvalquiz, voorlichting en hapjes en drankjes. Nevin Özütok, stadsdeelwethouder Openbare Ruimte en Wijkaanpak, doet ook mee met het prikken van zwerfafval en zal de aanwezigen na afloop toespreken.

Programma zaterdag 23 oktober

13.00 uur: Verzamelen op het Krugerplein en instructie 13.15 - 14.30 uur: Zwerfafval prikken in de hele Transvaalbuurt 14.30 uur: Terug op het Krugerplein
Speech Nevin Özütok, stadsdeelwethouder Openbare Ruimte en Wijkaanpak 14.30 - 16.00 uur: Krugerpleinfestijn
15.30 uur: Prijsuitreiking
16.00 uur: Einde

Buurtvoorlichters en stickers

Ook na 23 oktober blijft er extra aandacht voor een schone buurt. Buurtvoorlichters trekken de buurt in om bewoners mondeling uitleg te geven over de juiste regels voor het aanbieden van grofvuil. In zoveel mogelijk portieken van woningen worden stickers bevestigd met de regels voor grofvuil. Deze stickers heeft het stadsdeel ontwikkeld in samenwerking met de corporaties.

Wijkaanpak

De schoonmaakactie wordt georganiseerd vanuit de wijkaanpak voor de Transvaalbuurt. De wijkaanpak in de Transvaalbuurt wordt mogelijk gemaakt door bewoners, stadsdeel Oost, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Rochdale en Stadgenoot, welzijnsstichting Dynamo, politie Amsterdam-Amstelland, de basisscholen De Kraanvogel en De Kaap, Dienst Werk en Inkomen (DWI) en het UWV Werkbedrijf.

---