Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 juli 2010

Meesterlijk - design en ambacht 2010 in Eindhoven

Dit jaar vindt voor de tweede keer de beurs Meesterlijk - design en ambacht plaats, als onderdeel van de Dutch Design Week Eindhoven. De beurs vindt plaats op het voormalige Philipsterrein Strijp S, in het hart van de Dutch Design Week. In het weekeinde van 23 en 24 oktober en van 28 tot en met 31 oktober is deze verkoopbeurs dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur voor het publiek te bezoeken. Op maandag 25 oktober wordt een speciale vakdag gehouden voor stylisten en inkopers van de detailhandel.

Ca. 80 ondernemers op het gebied van vormgeving en mode presenteren en verkopen op Meesterlijk - design en ambacht hun producten. De ontwerpers en ambachtslieden zijn geselecteerd op hun vakbekwaamheid en de unieke uitstraling van hun creaties. Ook webwinkels grijpen de beurs aan om gebruiksvoorwerpen van bekende ontwerpers live aan het publiek te presenteren. Er zijn meubels en woonaccessoires, sieraden en handgemaakte kleding en mode-accessoires zoals tassen, schoenen, hoeden en sjaals, alles vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Dit jaar zullen de ontwerpers en producenten tijdens de beurs extra aandacht besteden aan het productieproces van hun creaties. Aan degenen die hieraan de beste invulling geven wordt een Meesterteken uitgereikt, dat tot doel heeft de appreciatie van het unieke of handgemaakte product bij het publiek te vergroten.

Piet Hekker, bekend van de Bakkerswinkels, zal tijdens Meesterlijk de catering verzorgen, dus dat betekent: ook culinair ambachtelijk genieten.

Op de website www.meesterlijk.nu staat meer informatie over de beurs en beeldmateriaal van de deelnemers.

Hoge resolutie foto's zijn te vinden onder "pers" op de website, of aan te vragen bij de organisatoren.

Blijf op de hoogte van Meesterlijk via de digitale nieuwsbrief: http://www.meesterlijk.nu/aanmelden_nieuwsbrief.php