Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Almere, 15 oktober 2010

Zaterdag 23 oktober 15.00 uur:
Kinderkunstveiling in KidsAtelier Stationsstraat

Ten minste tien originele zelfportretten van Almeerse kinderen zullen op zaterdag 23 oktober worden geveild in het KidsAtelier in de Stationsstraat, Stadshart Almere. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Opkikker.

In het KidsAtelier in de Stationsstraat 9 in Stadshart Almere kunnen kinderen tot en met 23 oktober een portret van zichzelf komen tekenen of schilderen. Zij worden daarbij begeleid door de Almeerse kunstenares Elly Pijper. Het thema is: Wie ben jij, nu of in de toekomst?

Uit alle portretten maakt Elly Pijper een selectie van tien doeken op basis van originaliteit, techniek en kleurgebruik. Die kunstwerken worden als eerste tijdens de veiling aangeboden.

De veiling op zaterdag 23 oktober start om 15.00 uur. Tot die tijd kunnen kinderen gewoon blijven komen schilderen en zijn alle kunstwerken in het KidsAtelier te bezichtigen. Uiteraard mogen de aanwezigen op de veiling ook een bod uitbrengen op doeken die niet tot de eerste tien zijn uitgekozen.

De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar de Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen.

De openingstijden van het KidsAtelier zijn:
Woensdag van 13.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Het KidsAtelier wordt mede mogelijk gemaakt door Cório, eigenaar van winkelvastgoed in onder andere Stadshart Almere.

Noot voor de redactie,