Gemeente Eijsden

Tentoonstelling in Raadzaal

In het weekend van 23 en 24 oktober is de dubbeltentoonstelling Monumentaal Eijsden en Het leven en werk van Eugene Dubois te bezoeken in de Raadzaal van het gemeentehuis van Eijsden.

De Stichting Eijsdens Verleden organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met de gemeente Eijsden.

De tentoonstelling Monumentaal Eijsden laat een aantal Kadasterkaarten zien uit de periode 1840-1900. Deze kaarten geven een beeld van het verloop van de wegen en de voetpaden en de mate aan bebouwing in de kerkdorpen Eijsden, Breust, Caestert en Mesch. Ter illustratie van deze kaarten zijn foto's uitgezocht met afbeeldingen van straten, panden en de mensen die er woonden. Deze tentoonstelling wordt geïllustreerd met een aantal schilderijen van plaatselijke kunstenaars. Voor belangstellenden zijn zowel de Kadasterkaart met het overzicht van Eijsden uit 1840 als een aantal van de getoonde foto's te verkrijgen.

De tentoonstelling over het leven en het werk van Eugène Dubois toont aan de hand van informatieborden en andere materialen de bijzondere verdiensten die Dubois, geboren in Eijsden, heeft gehad voor de wetenschap. Tegelijk met deze tentoonstelling is een uitgave van Eijsdens Verleden verschenen over Eugène Dubois. De onderzoekers en auteurs hebben veel bijzonder materiaal boven tafel weten te krijgen. Deze uitgave is voor belangstellenden eveneens te verkrijgen.

De openingstijden van de tentoonstelling zijn: Van 11.00 tot 17.00 uur.

Nadere informatie: Monumentaal Eijsden: Pierre Theunissen 043-4093266.

Nadere informatie: Eugène Dubois: Henk Boersma 043-4571269.