ProRail

Persbericht

18-10-2010

Groot onderhoud tussen Roosendaal en Breda

ProRail voert van zaterdag 23 oktober tot en met zondag 31 oktober groot onderhoud uit aan het spoor tussen Roosendaal en Breda. Er wordt gewerkt aan spoor, wissels, overwegen en perrons. In verband met deze werkzaamheden is er in de gehele herfstvakantie geen treinverkeer mogelijk tussen Roosendaal en Breda. NS zet bussen in.

Negen dagen werkzaamheden

ProRail heeft er voor gekozen een aantal werkzaamheden te clusteren en deze in negen dagen uit te voeren. Dat is efficiënter en economisch voordeliger. Het gaat onder meer om het vervangen van vier overwegen, diverse wissels en het vernieuwen van vijf kilometer spoor. Het onderhoud zorg ervoor dat de treinen comfortabel en volgens dienstregeling kunnen blijven rijden.

Aanvang werkzaamheden Einde werkzaamheden  Geen treinverkeer tussenÂ
Zaterdag 23 oktober

01.00 uur Maandag 1 november
06.00 uur Roosendaal - BredaÂ

Hinder door werkzaamheden

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Te denken valt aan:

* ronkende motoren van machines, vrachtwagens of kranen
* het laden en lossen door werktreinen

* bouwverlichting

* langere wachttijden bij spoorwegovergangen
* omleidingroutes

Een overzicht van de werkzaamheden, afgesloten overwegen en omleidingen vindt u op: www.prorail.nl/onderhoudRoosendaalBreda

Geen treinen maar bussen

NS bereidt zich goed voor en doet er alles aan om passend, vervangend vervoer in te zetten. Treinreizigers kunnen in deze periode gebruik maken van bussen in plaats van treinen. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De intercity en Thalys Amsterdam â Brussel rijden wel volgens de gebruikelijke dienstregeling. De stoptrein van Roosendaal naar Vlissingen vertrekt 6 minuten later dan normaal. Dit kan gevolgen hebben voor de aansluiting op bus/boot. Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ns.nl/treinverkeerroosendaalbreda.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op www.prorail.nl/onderhoudRoosendaalBreda. Met vragen kunt u bellen naar de afdeling Publiekscontacten. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 0900-77 67 245 (⬠0,20 p.m.).

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.grootonderhoudtussenroosendaale nbreda&category=Regionaal]