Politie Gelderland-Zuid

Twee grote alcoholcontroles

Culemborg/Nijmegen, 23-10-2010 o De politie hield vrijdagavond en -nacht twee grotere alcoholcontroles. Eén vond plaats door politieteam Buren, Culemborg in haar werkgebied en de ander was in Nijmegen, uitgevoerd door het team Verkeershandhaving. Vijf bestuurders bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten.


* In Nijmegen controleerden de agenten in het centrum, in Doddendaal, op de Tweede Walstraat en Van Welderenstraat. De controle startte rond 19.00 uur en duurde tot 22.30 uur. 373 bestuurders werkten mee aan de voorselectietest op straat, drie van hen moesten in de speciaal daarvoor ingerichtte alcoholbus vervolgens een ademanalysetest doen.
Eén bestuurder zat met 210 ug/l maar net onder de strafbare grens van 220 ug/l en kwam er met een waarschuwing vanaf. Een andere bestuurder zat met 300 ug/l wel boven de grens. Een beginnend bestuurder weigerde helemaal alle medewerking, zowel de ademanalyse als een broedproef. Meewerken is verplicht, deze zaak wordt dan ook afgehandeld als ware de bestuurder ernstig onder invloed. De officier van justitie beslist hier uiteindelijk over. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Overige bekeuringen werden uitgeschreven voor niet handsfree bellen (3x), negeren eenrichtingsverkeer, rijden zonder rijbewijs (2x) en niet dragen van de gordel (3x). Eén bestuurder had nog boetes openstaan ter hoogte van een paar honderd euro.
* Ook controleerde de politie op verschillende locaties in Buren (waaronder de Tielseweg) en Culemborg. Vanaf 19.00 uur gingen de controles van start en duurden tot 02.15 uur 's nachts. In totaal namen de agenten bij 594 bestuurders een blaastest af. Drie van hen bleken in overtreding: een beginnend bestuurder met 205 ug/l, en bestuurders die 275 respectievelijk 690 ug/l bliezen. Deze laatste waarde is zodanig hoog dat van de bestuurder meteen het rijbewijs is ingevorderd.
(08)

Laatst gewijzigd 23-10-2010 10:20 | © Regio Gelderland-Zuid |