Politie Drenthe

Zaterdag 23 oktober 2010

Provincie Drenthe, 23-10-2010

Inbraak in kringloopwinkel
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats in de kringloopwinkel aan de A.H.G. Fokkerstraat. Een ruit van een toegangsdeur was vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit een geldbedrag en of er meer weg is was ten tijde van het maken van dit bericht nog niet bekend.

Woninginbraken

ASSEN Bewoners van een woning aan de Vaart Noordzijde kregen vrijdagmorgen ongewenst bezoek. Tussen 08.20 en 12.15 uur werd tijdens hun afwezigheid ingebroken. Door het vernielen van een ruit van een deur zijn de daders binnengekomen. De buit bestond onder andere uit geld en een fototoestel.

ASSEN Vrijdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Rudolf van Coevordenstraat. De achterdeur werd geforceerd waarna de gehele woning doorzocht werd. De buit bestond uit een laptop, geld en sieraden.

HOOGEVEEN Ook een bewoner aan de Lomanlaan werd slachtoffer van het inbrekersgilde. Een tuindeur werd vernield om binnen te kunnen komen waarna beeld- en geluidsapparatuur en sieraden werden ontvreemd. Een eveneens ontvreemde sporttas is vermoedelijk gebruikt voor het vervoer van de gestolen goederen.

Brand in kapschuur
NIEUW WEERDINGE Vrijdagavond werd een brand gemeld in een kapschuur bij een kippenschuur aan het Noordveenkanaal NZ. Ter plaatse bleek niet de schuur maar een daarin staande voorraadbak met houtsnippers vlam hebben gevat. Met deze houtsnippers wordt door middel van een kopende band de kippenschuren van warmte voorzien. De brandweer was snel aanwezig en wist schade aan de schuur te voorkomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Politie controleert milieu

EMMEN Samen met de milieupolitie van de gemeente Emmen hield de politie donderdagmiddag en avond een milieucontrole in de wijk Bargeres en bij de Mac Donalds aan de Hoenderkamp. Er werd voornamelijk gelet op automobilisten en fietsers die afval op straat gooien. Er werd gesurveilleerd per auto, motor en fiets. Resultaten van de controle: 3 x afval weggooien, 11 x geen fietsverlichting, 1 x rijden zonder rijbewijs, 3 x niet handsfree bellen, 1 x niet dragen van autogordel en 1 x onverzekerde auto.

Winkeldiefstallen

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen bekeurde de politie een 66-jarige vrouw uit Hoogeveen. Ze vergat een aantal goederen af te rekenen bij een supermarkt aan het Schutsplein.

In de Jan Dekkerstraat nam vrijdagmorgen een 34-jarige inwoner van Hoogeveen met een aantal droge worsten vanuit een supermarkt de benen. Ook deze waren niet afgerekend. Medewerkers van de stichting veiligheidszorg wisten hem te achterhalen.

Verkeerscontrole

EELDERWOLDE Vrijdagmorgen hield de politie toezicht op het goede vervoer van kinderen in autos naar de OBS Terborch aan de Borchsingel. Vier ouders werden bekeurd.

ASSEN Vrijdagavond werd in Assen bekeurd voor: 1 x parkeren zonder kaart op invalidenparkeerplaats, 3 x negeren rode verkeerslicht, 3 x overschrijden maximum snelheid, 1 x voeren verkeerde kleur verlichting, 1 x kentekenplaat niet zichtbaar, 1 x negeren verplichte rijrichting en 1 x parkeren in voetgangersgebied.

Inbraak in kerk

RODEN Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen werd er ingebroken in een kerk aan de Brink. Een glas in loodruit werd vernield waarna de dader naar binnen kon klimmen. Een statenbijbel werd ontvreemd maar buiten teruggevonden. De schade bedraagt ongeveer 1000 euro.

Snelheidscontrole
DONDEREN Vrijdag controleerde de politie het verkeer op snelheid opde N 386. De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 80 km per uur. In zes uur passeerden 2091 verkeersdeelnemers de radar en daarvan reden 64 te snel. De snelste ging 105 km per uur.

Vee komt om tijdens uitslaande brand
PEIZE Tijdens een grote uitslaande brand in een bij een boerderij aan de Roderweg staande loopstal, zijn vrijdagavond 50 kalveren omgekomen. Deze loods brandde geheel uit. Een tweede loods waarin stro en landbouwmachines stonden vatte ook vlam en liep eveneens grote schade op. De naast het bedrijf wonende eigenaren waren niet aanwezig toen de brand omstreeks 20.45 uur ontdekt werd. Toen de brandweer aankwam stond de loods met het vee al in lichterlaaie. De brandweer was de brand omstreeks 23.00 uur meester. Na metingen van de brandweer bleek dat er asbest (daken van beide loodsen) was vrij gekomen doch deeltjes daarvan waren alleen terug te vinden op het terrein van het bedrijf en in een in de omgeving liggend, niet bewoonbaar, agrarisch gebied. De aangetroffen asbest zal zaterdag van het terrein verwijderd worden waarna de ruiming van de dieren kan plaatsvinden. De gemeente Noordenveld verzorgt de publieksvoorlichting voor omwonenden van de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte van schennisplegen aan
AALDEN De politie heeft vrijdagavond een 24-jarige inwoner van Aalden aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor op de Hoogeveenseweg in Zuidwolde zijn geslachtsdeel te hebben getoond aan een voorbijgangster. Op basis van het signalement van de man en zijn auto kon hij aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachten van belediging aan

BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 19-jarige Beilenaar en een 19-jarige jongeman uit Balkbrug aan. Op de Paltz kwamen surveillerende agenten een groep jongeren tegen waarbij de man uit Balkbrug de politie uitschold voor kankerlijers. Toen hij werd aangehouden probeerde de groep dit te beletten maar koos uiteindelijk eieren voor hun geld. De Beilenaar schold tijdens het weglopen ook nog eens de politie uit voor kankerlijers. De groep die toen de benen nam werd later grotendeels in een café aan De Markt aangetroffen. De Beilenaar was daarbij aanwezig en wilde bij binnenkomst van de politie de benen nemen maar werd aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten.

Alcomobilist

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie in de Woldstraat een 19-jarig beginnend autobestuurder uit Gersloot. De man bleek onder invloed, 375 ug/l, te zijn waarna ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandelingen

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 22-jarige Assenaar aan. Hij wordt er van verdacht in de Kruisstraat een 24-jarige inwoner van Stadskanaal te hebben mishandeld. De knoalster stond naar een ruzie op straat te kijken toen hij opeens door de Assenaar geslagen werd.

ASSEN In de Kerkstraat werd een 22-jarige Assenaar aangehouden als verdachte van mishandeling. Hij sloeg en schopte een 25-jarige plaatsgenoot een aantal keren. Deze deed aangifte. Na tussenkomst van de politie gedroeg een 17-jarige knaap uit Assen zich erg vervelend en opruiend naar omstanders. Toen hem naar zijn ID-kaart werd gevraagd kon hij deze niet tonen en werd aangehouden.

Inbreker aangehouden

ASSEN Vrijdagmorgen hield de politie een 27-jarige Assenaar aan als verdachte van inbraak. Een getuige zag een onbekende man in de vroege ochtenduren met een doos onder zijn arm bij een woning aan de Venestraat vandaan komen en vertrouwde dit niet. De onbekende man fietste hierna met de doos weg. Toen hij met de bewoners sprak, die in verband met een verbouwing in een stacaravan achter hun woning woonden, kwam de onbekende man, zonder doos, terug. Hij stopte toen weer enige klaar gelegde goederen in zijn fietstas. Nadat ze hem aanspraken bekende hij die nacht daar ingebroken te hebben. In verband met recidive en zijn drugsverslaving blijft de man voorlopig vast en zal maandag voorgeleid worden voor de Rechter-Commissaris.