Gemeente Deurne


Koninklijke onderscheiding voor Dick Verdam


Vrijdag 22 oktober aanstaande, krijgt de heer Dick Verdam uit handen van burgemeester Gerard Daandels, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'.

De uitreiking vindt plaats in De Moost in Neerkant, tijdens een feestelijke repetitie van de fanfare ter gelegenheid van het afscheid van de heer Verdam als voorzitter.

De heer Verdam zet zich al sinds de jaren tachtig met veel betrokkenheid in voor de gemeenschap van Neerkant.

Neerkandia
Bij voetbalclub Neerkandia, waar hij een gerespecteerd voetballer was van het Vaandelteam, richtte hij in 1980 het clubblad "De Groenwitter" op. Later werd hij elftalleider en heeft hij zelfs nog drie seizoenen als (onbetaald) coach gefungeerd van het Vaandelteam.

Van grote waarde voor fanfare St. Willibrordus
Vanaf 1995 is Dick Verdam voorzitter van Fanfare St. Willibrordus. Gedurende deze tijd heeft de fanfare vele hoogtepunten gekend. Denk aan de succesvolle deelname aan diverse concoursen met als uitblinkers de landskampioenschappen van 1998 en 2005, talloze buitenconcerten, carnavalsconcerten én de organisatie van de Peeltoernooien. Absoluut hoogtepunt waren de jubileumconcerten van de fanfare, samen met Ernst Jansz en Boudewijn de Groot in 2002.

Divers in zijn inbreng
Behalve voorzitter van de fanfare was Dick Verdam ook voorzitter van de sponsorcommissie en de concertcommissie. Bovendien was hij lid van de HAFADRU-commissie, het plaatselijk overlegorgaan tussen de muziekschool en de harmonieën, fanfares en drumbands uit Deurne. De heer Verdam heeft zich tijdens zijn voorzitterschap altijd ingezet om de fanfare deelgenoot te laten zijn van de Neerkantse gemeenschap. Hij heeft keer op keer iedereen weten te enthousiasmeren om aanwezig te zijn bij festiviteiten en de diverse serenades die er jaarlijks in het dorp worden gebracht ter gelegenheid van jubilea, kampioenschappen, gouden bruidsparen en mensen die een Koninklijke Onderscheiding krijgen.

Onder zijn voorzitterschap heeft de fanfare veel successen geboekt en is de vereniging tot op de dag van vandaag een bloeiende club, waarbij jong en oud op harmonieuze wijze samen musiceren op een goed niveau. De inzet van de heer Dick Verdam is dan ook van grote waarde geweest voor de fanfare St. Willibrordus én de gemeenschap van Neerkant.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers