NOC*NSF


---

Arnhem, 23 oktober 2010

Begeleidingsteam Londen 2012 uitgebreid met sportpsycholoog Rico Schuijers

NOC*NSF heeft sportpsycholoog Rico Schuijers toegevoegd aan het begeleidingsteam voor Londen 2012. Hiermee is voor de mentale training en begeleiding van topsporters samenwerking met een zeer ervaren expert tot stand gekomen.

Schuijers gaat als specialist op het gebied van mentale begeleiding werken binnen het team voor Londen 2012 van Technisch Directeur en Chef de Mission, Maurits Hendriks. Maurits Hendriks over de aanstelling van Rico Schuijers: 'Hij past prima in de koers die we varen. Met Rico Schuijers hebben we iemand aangesteld die het veld overziet, kan zorgen voor structuur en de bonden kan adviseren. Hij zal adviseren bij het aanwijzen van de juiste mentaal begeleider op de juiste plek en zorg dragen voor heldere afspraken over verwijzingen."

Dr. Rico Schuijers (1966) is sportpsycholoog en zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Daar is nu een plek in het begeleidingsteam voor Londen 2012 bijgekomen. Rico Schuijers zal zich bezig houden met de mentale programma's voor het Olympische team over het motiveren van individuen en teams en het omgaan met de druk van het presteren. De beslissing om een sportpsycholoog in het team voor Londen 2012 op te nemen is zowel gebaseerd op internationale ontwikkelingen, als op ervaringen van sporters, coaches en de begeleiding bij eerdere Olympische Spelen.

Naast Rico Schuijers en de 'reguliere' prestatiemanagers zijn binnen de technische staf een hoofd strength & conditioning (Scott Dickinson) en een coördinator wetenschappelijke ondersteuning topsport (Kamiel Maase) aanwezig.

Maurits Hendriks, Technisch Directeur NOC*NSF en Chef de Mission Londen 2012: "Door de samenwerking met Rico Schuijers is de technische staf voor Londen 2012 nu zo goed als compleet. Topsport Nederland kan nu maximaal profiteren van de samengebrachte kennis en ervaring van experts uit de internationale topsportwereld."


-----------------------