Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van geweldpleging

Marum, 23-10-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een geweldincident dat vrijdagnacht om 00.49 uur op de kruising Wendtsteinerweg met De Wending in Marum heeft plaatsgevonden.

Een 15-jarige jongen uit Opende, die zich in een groep vrienden bevond, werd volgens eigen zeggen door een jongen vanuit een auto aangesproken om te vechten. Zowel de 15-jarige als zijn vrienden negeerden deze provocatie. Zij fietsten door in de richting van de Hoornweg. Het groepje vrienden werd hierna achtervolgd door de inzittenden van een grijze Volkswagen Golf en een fietser. Vlak na De Wending werd de 15-jarige door de jongen op de fiets van zijn fiets geschopt. Het slachtoffer wilde opstaan, maar werd hij een voortuin van een woning aan De Wending ingeduwd. Hierop werd er meerdere keren op zijn fiets getrapt.

Signalement

De 15-jarige zette het op een lopen en hij wist te ontkomen. Het slachtoffer kon het volgende signalement van de gewelddadige fietser geven: blanke jongen, 20 jaar, fors hoofd en postuur, hij droeg een Adidasjack met gouden strepen. De politie zoekt getuigen die iets van het geweldsincident hebben gezien of iets over de dader(s) kunnen zeggen. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.