Politie Groningen

Zaterdag 23 oktober 2010

Provincie Groningen, 23-10-2010

Man aangehouden na mishandeling

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht in discotheek Fox aan de Hoofdstraat in Stadskanaal een 24-jarige man uit Harkstede aangehouden voor mishandeling. Meerdere getuigen hadden gezien dat de Harksteder glas naar 20-jarige man uit Onstwedde had gegooid. Het glas raakte het voorhoofd van de Onstwedder. Hierdoor ontstond een snee van enkele centimeters. Personeel van de discotheek waarschuwde vervolgens de politie. Het slachtoffer werd door een personeelslid naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd door getuigen aangewezen. De 24-jarige werd aangehouden en ingesloten in een cel. Het slachtoffer moet nog aangifte doen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 24-jarige vriendin in een woning in de Zeeheldenbuurt heeft mishandeld. De vrouw was volgens eigen zeggen met haar hoofd tegen een muur geduwd. Daarnaast was zij op één van haar benen geslagen. De man werd vlak na het incident aangehouden en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.

Man beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De verdachte uitte zijn ongenoegen aan agenten over het feit dat hij een horecagelegenheid in de Peperstraat niet in mocht. Ondanks het advies om weg te gaan, probeerde de 19-jarige nog twee keer de betreffende zaak binnen te komen. Toen dit niet lukte en de agenten hem wegstuurden, werd de man kwaad. Hij beledigde de agenten met bepaalde bewoordingen. Hierop werd hij aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond bij frontale fietsbotsing

STADSKANAAL Bij een frontale botsing op het fietspad van de Oosterstraat in Stadskanaal is vrijdagmiddag een 67-jarige vrouw uit Nieuw Buinen gewond geraakt. Een 15-jarig meisje uit Musselkanaal fietste samen met enkele vriendinnen in tegengestelde richting. Zij zag de fietsster uit Nieuw Buinen over het hoofd, waarna beiden frontaal met elkaar botsten. De 67-jarige viel met een klap op de grond. Zij werd met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bromfietser onder invloed

OUDE PEKELA De politie heeft vrijdagavond op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een 51-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De Pekelder werd door agenten gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat het rijbewijs van de 51-jarige ongeldig was verklaard. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie rolt hennepkwekerij in woning op

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Van Drielstlaan in Groningen een hennepkwekerij opgerold. Politieagenten gingen de woning binnen, nadat een stevige henneplucht vanuit het pand werd geroken. In het pand troffen de agenten in drie slaapkamers op de bovenverdieping kwekerijen aan met in totaal 475 hennepplanten. De plantage met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. Het energiebedrijf stelde vast dat de elektriciteit op een gevaarlijke manier was doorgelust. Het pand werd afgesloten voor gas en stroom. De bewoner van het pand zal worden gehoord.

Stadjer loopt over auto

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht dankzij enkele getuigen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen de Stadjer zonder enige aanleiding over een geparkeerde personenauto lopen. Hierdoor ontstonden enkele deuken in het dak. Gewaarschuwde agenten konden de verdachte direct inrekenen. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De eigenaar van de auto wordt nog benaderd voor het doen van aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen van geweldpleging

MARUM De politie is op zoek naar getuigen van een geweldincident dat vrijdagnacht om 00.49 uur op de kruising Wendtsteinerweg met De Wending in Marum heeft plaatsgevonden. Een 15-jarige jongen uit Opende, die zich in een groep vrienden bevond, werd volgens eigen zeggen door een jongen vanuit een auto aangesproken om te vechten. Zowel de 15-jarige als zijn vrienden negeerden deze provocatie. Zij fietsten door in de richting van de Hoornweg. Het groepje vrienden werd hierna achtervolgd door de inzittenden van een grijze Volkswagen Golf en een fietser. Vlak na De Wending werd de 15-jarige door de jongen op de fiets van zijn fiets geschopt. Het slachtoffer wilde opstaan, maar werd hij een voortuin van een woning aan De Wending ingeduwd. Hierop werd er meerdere keren op zijn fiets getrapt. De 15-jarige zette het op een lopen en hij wist te ontkomen. Het slachtoffer kon het volgende signalement van de gewelddadige fietser geven: blanke jongen, 20 jaar, fors hoofd en postuur, hij droeg een Adidasjack met gouden strepen. De politie zoekt getuigen die iets van het geweldsincident hebben gezien of iets over de dader(s) kunnen zeggen. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.