Politie Gelderland-Zuid

Scooterrijders met laptop ervandoor

Politie op zoek naar getuigen

Opheusden, 23-10-2010 o Donderdagavond omstreeks 20.15 uur werd een 20-jarige vrouw uit Opheusden in haar woonplaats beroofd van haar laptoptas. Zij liep op dat moment vanaf het station op de Dalwagenseweg. Twee mannen op een scooter reden haar voorbij en rukten haar tas weg. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen om informatie.

Toen de 20-jarige de brug was overgestoken, zag zij twee jongemannen bij een bankje staan. Ze hadden een scooter bij zich. De vrouw liep verder en hoorde ineens het geluid van een scooter. Direct daarna werd de 20-jarige beroofd van haar laptoptas met diverse inhoud. Daarbij kwam zij ten val in de struiken.

De twee verdachten gingen er met de scooter vandoor, zij reden verder de Dalwagenseweg in. Hun signalement luidt als volgt:

Verdachte 1 (bestuurder):

* 1.70 à 1.80 meter lang

* hij droeg een spijkerbroek, zwarte korte jas, witte sportschoenen
* en een zwarte helm

Verdachte 2 (bijrijder):

* blanke man

* 1.70 à 1.80 meter lang

* hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, donker vest
* en een zwarte helm

De scooter was geel van kleur, met een zwarte streep aan de zijkant.

Getuigen gezocht
De politie is met een onderzoek gestart. Van de 20-jarige vrouw is een aangifte opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen die donderdagavond omstreeks 20.15 uur iets van de beroving hebben gezien, of mensen die meer kunnen vertellen over de twee mannen met de gele scooter.

U kunt uw informatie doorbellen via 0900-8844 naar het Overvallenteam van het korps Gelderland-Zuid. Of anoniem, via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08)

Laatst gewijzigd 23-10-2010 11:12 | © Regio Gelderland-Zuid |