Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 23-10-2010

Man aangehouden voor mishandeling bekende

OUDENBOSCH: De politie hield zaterdag een 46-jarige man uit Den Bosch aan voor mishandeling. Rond 07.10 uur kreeg de politie melding dat er op de Bosschendijk een man lag die zojuist mishandeld was. De 30-jarige man uit Oudenbosch verklaarde tegenover de politie dat hij van zijn fiets was getrokken door een bekende die hij onderdak verschafte. De politie hield de 46-jarige man aan in de Sint Bernhardstraat. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen in verband met de verwondingen die hij opliep bij zijn val.

Dronken bestuurder aangehouden

STEENBERGEN: De politie hield zaterdag op de N259 een bestuurder staande. De 58-jarige man uit Steenbergen bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 580 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder rijdt tegen vluchtheuvel

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zaterdag om 01.42 uur melding van een ongeval op de Wouwsestraatweg. Hier zouden drie auto's op de
spoorwegovergang staan, waardoor de bomen niet meer dicht konden. De politie nam direct contact op met de spoorwegen om verdere ongelukken te voorkomen.
Bij aankomst van de politie bleek dat er enkele paaltjes omver waren gereden in de straat. Enkele getuigen, die de auto van het spoor hadden geduwd, verklaarden tegenover de politie dat de bestuurder van de auto weg weggelopen in de richting van de Parallelweg. De politie hield een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aan in de Seringstraat. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een auto die plotseling remde voor het spoor. Hierdoor reed hij tegen een vluchtheuvel en klapten de airbags van de auto. De man was onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau kwam uit een ademanalyse een uitslag van 670 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na vondst hennep en hasj in auto

ZEVENBERGEN: Het Joint Hitteam van de politie hield zaterdag omstreeks
01.15 uur een Belgisch voertuig staande op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Een van de lichten van de auto was defect en men wilde het voertuig en de inzittenden controleren. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een henneplucht. In de ruimte achter de verlichting van de auto trof de politie een zakje met 80 gram hennep en 3 gram hasj aan. De drugs zijn in beslag genomen. De inzittenden, een 21-jarige man en een 25-jarige man uit Temse, zijn aangehouden. Na betaling van een boete van het OM van 300,- zijn de twee in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden voor handel in drugs

ROOSENDAAL: De politie controleerde vrijdagavond rond 22.00 uur een auto op het Tolbergcentrum. De agenten zagen een zakje hennep liggen en controleerden hierna de hele auto. Een 16-jarige inzittende van de auto, een inwoner van Rucphen, probeerde een tasje te verbergen, maar dit was tevergeefs. De agenten troffen in het tasje 11 zakjes
amfetamine aan. De jongen is aangehouden voor handel in harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De jongen verklaarde het tasje te hebben gevonden. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden met 18 gram hennep

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag aan het begin van de avond een 20-jarige Roosendaler aan op de Dominedijk. De politie kreeg rond 18.30 uur melding dat medewerkers van de Gemeente bij het uitschrijven van een bekeuring waren gestuit op een hoeveelheid softdrugs. De politie trof in de auto in totaal 9 gripzakjes met 18 gram hennep aan en nam de zakjes in beslag. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde tijdens verhoor dat de hennep aan hem en twee van zijn vrienden behoorde. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag aan het einde van de middag in de wijk Scherpdeel een 29-jarige Roosendaler aan voor mishandeling van zijn 32-jarige vriendin. De man zou zijn vriendin hard tegen een deur hebben geduwd, waarop vrienden van de vrouw de politie belden. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man vernielde na zijn aanhouding een politiebus. Hij ging door het lint en trapte een ruit van de bus eruit. Ook hiervan wordt aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Jongen (13) ernstig gewond bij ongeval

OUD GASTEL: Vrijdag gebeurde er rond 15.10 uur een ongeval op de Sint Antoinedijk. Op de smalle dijk passeerden twee auto's elkaar. Een 18-jarige jongen uit Hoeven bestuurde een auto die vermoedelijk met de wielen in de berm terechtkwam. Door teveel tegensturen schoot de auto naar de berm aan de andere zijde van de weg, waar het voertuig met de achterzijde tegen een boom terechtkwam. De 13-jarige inzittende uit Hoeven, die op de achterbank zat, raakte bekneld. Doordat hij
vermoedelijk hersenletsel had kwam er een traumahelikopter ter plaatse voor de verzorging van de jongen. De auto waar de jongen in bekneld zat moest eerst worden geborgd zodat het voertuig niet van de dijk zou rollen. Brandweerlieden en ambulancepersoneel hebben de jongen uit het voertuig bevrijd en hij is met spoed overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Hij wordt hier slapende gehouden in verband met hersenletsel.
De 18-jarige bestuurder en 18-jarige bijrijder uit Oudenbosch bleven ongedeerd.
Technisch rechercheurs hebben op de dijk een sporenonderzoek gedaan om de precieze toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. De auto is hierna weggetakeld. Gedurende de werkzaamheden was de weg
afgesloten.


Laatst gewijzigd 23-10-2010 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |