Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-10-2010

Negen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 personen aan in het centrum, waarvan een voor verstoring van de openbare orde en 7 voor mishandeling.

Om 00.35 uur hield de politie een 17-jarige jongen en een 19-jarige man uit Breda aan voor mishandeling van een 21-jarige man uit Barendrecht. De gedupeerde wees de verdachten aan als de mannen die hem in het gezicht sloegen waardoor hij een snee en een buil in zijn gezicht overhield. Een aanleiding voor de mishandelingen zou er niet zijn geweest. De twee komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'. Om 01.45 uur werden een 26-jarige man en een 22-jarige man uit Wernhout aangehouden voor het mishandelen van een portier in de Visserstraat. De twee zouden de portier hebben geslagen, nadat ze bij de garderobe van de gelegenheid verkeerde jassen hadden gekregen. Van de man is aangifte opgenomen. Door de klappen was de bril van de gedupeerde vernield. Voor de 22-jarige verdachte is na overleg een sepot opgemaakt en hij is in vrijheid gesteld, omdat hij zich niet schuldig had gemaakt aan de mishandeling.
Een 21-jarige man uit Made meldde zich rond 02.45 uur bij de politie. Hij was bij een eetgelegenheid in de Vismarktstraat mishandeld door een onbekende man. De mishandeling zou uit het niets zijn gekomen en de man was achter zijn belager aan gerend. Er ontstond een confrontatie waarbij hij een schop in het gezicht kreeg. De politie hield een 20-jarige man en een 17-jarige jongen uit Breda aan. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau en komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.
Tegen 03.30 uur hield de politie in de Vismarktstraat twee 22-jarige mannen uit Breda aan voor mishandeling. Het 25-jarige slachtoffer, een Bredanaar, verklaarde te zijn geslagen en kreeg volgens eigen zeggen een glas tegen zijn hoofd. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau en komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Er zijn gedurende de nacht drie bekeuringen uitgeschreven, waarvan een voor verkeerd parkeren, een in verband met de opiumwet en een voor baldadigheid.

Vier aanhoudingen na vernieling fietsen

ETTEN-LEUR: Een getuige meldde zich even na 03.00 uur bij de politie met de mededeling dat een groepje jongeren fietsen naar beneden hadden gegooid in een fietstunneltje in de Parklaan. Er werden in het tunneltje twee beschadigde fietsen aangetroffen. De politie sprak een groepje jongeren aan die volgens de getuige verantwoordelijk waren voor de vernielingen. De vier jongens in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar zijn aangehouden. De verdachten, drie uit Etten-Leur en een uit Bergen op Zoom zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie roept de gedupeerden op aangifte te doen.

Jongen aangehouden voor uitdelen klap

ETTEN-LEUR: De politie kreeg vrijdag om 23.15 uur melding van een vechtpartij in de Parklaan. Bij aankomst van de politie bleek dat de ruzie grotendeels gesust was. Een 21-jarige man uit Etten-Leur wilde aangifte doen van mishandeling. Hij wees een 17-jarige jongen uit Etten-Leur aan als degene die hem zonder enige aanleiding in het gezicht had geslagen. De verdachte verklaarde op het politiebureau dat hij betrokken was bij een opstootje. Als hij een klap zou hebben uitgedeeld zou dit niet met opzet zijn geweest.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

SINT WILLEBRORD: De politie zag vrijdagavond rond 23.00 uur een auto rijden door de bebouwde kom van Sint Willebrord. De bestuurder reed met snelheden tot 100 km/u. Hij werd in de Parkstraat staande gehouden en de agenten zagen dat hij kenmerken van drugsgebruik vertoonde. De 28-jarige man uit Sprundel is aangehouden, zijn rijbewijs is
ingevorderd en van de man is door een arts bloed afgenomen. De man ontkende die avond drugs of alcohol te hebben gebruikt.

Brutale diefstal uit pandjeshuis

BREDA: Zaterdag kwamen rond 11.45 uur twee onbekende mannen binnen bij een pandjeshuis op de Haagdijk. Een onbekende man had aangebeld bij het pand, waar men niet zomaar naar binnen kan lopen, en werd binnen gelaten. Hierna kwamen nog twee mannen binnen. De mannen droegen beiden een zwarte helm, sloegen een aantal vitrines stuk en namen de sieraden die erin lagen mee. Hierna stapten de twee op een scooter en gingen er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en neemt aangifte op van de gedupeerde. Er is direct een SMS-Alert verstuurd uit te zien naar minimaal twee daders met zwarte helmen. Een van hen droeg een gele jas en beide mannen zijn er vandoor gegaan op een scooter met gele wielen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.


Laatst gewijzigd 23-10-2010 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |