Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-10-2010

6 aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er 6 aanhoudingen verricht in het centrum, waarvan een voor verstoring van de openbare orde en een voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam.

Ook werd een 22-jarige man uit Tilburg op de Heuvel aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, waarna hij een agent beledigde en werd aangehouden. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen.
De politie hield om 01.40 uur een 15-jarige inwoonster van Tilburg aan voor zware mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Riel. De twee zijn bekenden van elkaar en hadden ruzie gekregen in een horecagelegenheid aan het Piusplein. De 15-jarige had en 20-jarige een kapot glas in haar gezicht geduwd waardoor ze ernstige verwondingen in haar gezicht overhield. Van het meisje is kort aangifte opgenomen en ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 15-jarige is behandeld aan snijwonden aan haar handen en is hierna ingesloten op het
politiebureau.
Om 03.15 uur hield de politie een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan nadat werd gezien hoe hij een 23-jarige man uit Goirle in het gezicht sloeg. Van de man is aangifte opgenomen. De 22-jarige man is ingesloten en komt in aanmerking voor een weekendje weg.
Om 03.15 uur werd een 23-jarige man uit Goirle aangehouden bij een vechtpartij op het Koningsplein. De man zou twee vrouwen en een man hebben geslagen. Van twee van hen is inmiddels aangifte opgenomen. De man is ingesloten.
De verdachten die zijn aangehouden voor mishandeling komen in
aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Verder zijn er nog 3 bekeuringen uitgeschreven voor parkeren buiten de vakken en 1 voor wildplassen.

Vijf aanhoudingen na vechtpartij met portiers

MOERGESTEL: De politie hield vrijdagavond rond 23.15 uur vijf personen aan aan de Rootven. De politie was eerder gebeld dat er een vechtpartij was ontstaan bij een horecagelegenheid. Hierbij zou een portier zijn bedreigd met een mes. Tijdens het gevecht liep een van de portiers verwondingen aan zijn hand op en hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd om de wonden te laten hechten.
Bij aankomst van de politie was een van de groepen die betrokken waren bij de vechtpartij verdwenen. Een aantal jongeren was achtergebleven en de politie nam verklaringen van hen op. Op een gegeven moment
arriveerde er een man, die de vader was van een van de aanwezige jongeren. De jongen vertelde zijn vader geslagen te zijn door een van de portiers. Hierop ontstond er een vechtpartij waarvan de man en vier jongeren zich tegen de portier keerde. De politie hield de 47-jarige man uit Tilburg en de vier jongeren van 15 en 16 jaar uit Tilburg aan. Ze zijn ingesloten voor openlijke geweldpleging.

Man aangehouden voor poging woninginbraak dankzij getuige

TILBURG: De politie hield vrijdag om 22.45 uur een 19-jarige Tilburger aan voor een poging tot woninginbraak in de Bennebroekstraat. De verdachte werd op aanwijzen van een getuige in dezelfde straat aangehouden. Bij een woning was een poging tot inbraak gedaan. Op de voordeur zaten braaksporen die vermoedelijk met een breekvoorwerp waren gemaakt. In de omgeving zocht de politie met behulp van een diensthond naar achtergelaten breekgereedschap. Hierbij werd niets aangetroffen. De politie zal een buurtonderzoek instellen in de Bennebroekstraat en aangifte opnemen van de gedupeerden.

Politie houdt vier verdachten aan voor bewerken van hennep

TILBURG: De politie hield woensdag rond 16.00 uur in een pand aan de Anna Blamanweg een 48-jarige vrouw en drie jongens van 17,19 en 16 jaar uit Tilburg aan. De politie had even daarvoor melding gekregen dat men bij de woning bezig was met het verwerken van hennep. Bij onderzoek in de woning bleek dit inderdaad het geval. Er werden meerdere kilo's bevroren hennep, enkele tassen met hennepafval, planten en bakken met hennep aangetroffen. De politie nam alles in beslag en hield de vier aanwezigen aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

TILBURG: Een 23-jarige Tilburgse meldde zaterdagochtend rond 07.30 uur mishandeld te zijn door haar vriend. De man zou haar in hun woning in de wijk Jeruzalem meerdere malen hebben geslagen, waaronder met een kruk en in de houdgreep hebben genomen. De vrouw hield hieraan zwellingen en blauwe plekken over. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze zou al vaker door de man zijn mishandeld. De 19-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Mannen proberen bewoner waardevolle goederen af te dreigen

TILBURG: Een 73-jarige bewoner van de Rontgenstraat alarmeerde vrijdag aan het einde van de middag de politie. Hij verklaarde bij aankomst van de agenten dat hij in zijn woning met zijn vrouw op de bank zat, toen er ineens twee mannen in de huiskamer stonden. Ze bedreigden de man met een mes en eisten zijn waardevolle bezittingen. De bewoner gooide zijn drankje in het gezicht van een van de mannen, waarop ze er vandoor gingen zonder buit. De mannen sprongen in de tuin over de schutting eb verdwenen uit het zicht. Van de man is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Overval op benzinestation

TILBURG: Vrijdagavond rond 21.00 uur is een benzinestation aan de Beneluxlaan overvallen. Een onbekende man bedreigde de medewerker bij het sluiten van het benzinestation met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de winkel aanwezig. De gemaskerde man is met medeneming van een geldbedrag te voet weggegaan in de richting van de Nimrodstraat. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en een onderzoek ingesteld.


Laatst gewijzigd 23-10-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |