VU medisch centrum

Gebouwenloop 2010

26 augustus 2010

Het aantal inschrijvingen voor de gebouwenloop 2010, die op 23 oktober plaatsvindt, nadert snel het maximum. De start van de 5 en 10 km om 11.00 uur is al helemaal vol en ook voor de start om 12.30 uur is veel belangstelling. Het is de zesde maal dat VUmc een gebouwenloop organiseert en het evenement heeft inmiddels een vaste plaats op de hardloopkalender gekregen. Naast de 5 en 10 km is er ook een drempelvrije loop voor volwassenen van 1,2 km, die om 10.45 uur start en een kinderloop die om 10.30 uur begint.

De unieke hardloopwedstrijd voert deelnemers door de tuin, en door en onder het ziekenhuis-, polikliniek- en faculteitsgebouw. Het niet alledaagse parcours, met een lengte van 5 kilometer, is een echte uitdaging. De lopers moeten veel wenden en draaien in de soms korte stukken gang. Bovendien zijn verschillende trappen in het parcours opgenomen. De temperaturen in sommige tunnels en gangen vergen het uiterste van de lopers.

Het minimum inschrijfgeld bedraagt 8 euro (kinderen 2 euro), waarvan twee euro is bestemd voor onderzoek door het VUmc MS centrum Amsterdam. bron: Tracer