Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, 21 oktober 2010

'Door Wilders moeten ze aan de bak, die filmers, het is afgelopen met de subsidiecinema', aldus filmproducent Kees Kasander

Tijdens Bosch Art Film zal Dirk van Weelden in een live talkshow twee bijzondere gasten ontmoeten. Ontwerper Maarten Baas (vrijdag 22 oktober 19:30 uur) spreekt over welke films/televisie/beeldcultuur hem beïnvloeden en hem hebben geïnspireerd.

Op zaterdag (23 oktober 19:30 uur) praat Dirk Van Weelden met waarschijnlijk onze enige internationale speelfilmproducent Kees Kasander (Peter Greenaway, Ken Loach, maar ook Kruistocht in spijkerbroek) over film en beeldcultuur. Kasander plaatst zijn verhaal helemaal in de actuele context: 'Ik hoop dat er hetzelfde gebeurd als bij Berlusconi, daardoor heeft de Italiaanse cinema een enorme impuls gekregen om in opstand te komen en relevante films te maken. Door Wilders moeten ze hier nu aan de bak die filmers! Het is afgelopen met de subsidiecinema! Nu moet het echt ergens over gaan....'

Kasander en Baas ondersteunen hun verhaal met bijzondere fragmenten.

Vanaf 21 tot en met 24 oktober 2010 vindt de eerste editie van Bosch Art Film (BAF) plaats in de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch. Bosch Art Film is onderdeel van de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500. BAF richt zich op de relatie tussen kunst en film en toont onder meer films en documentaires van en over kunstenaars.

www.boschartfilm.nl

----------

In 2016 herdenkt de stad 's-Hertogenbosch dat Jheronimus Bosch er 500 jaar geleden overleed. Dat jaar vormt het hoogtepunt van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Vanaf 2010 wordt er jaarlijks een speciaal samengesteld programma aangeboden. Beeldend kunstenaars, filmmakers, kunstacademiestudenten, dansers, musici, theatermakers, kunsthistorici, inwoners en culturele instellingen laten zich inspireren door de creativiteit van Nederlands belangrijkste schilder uit de Middeleeuwen.

Het actuele programma van 2010 ziet er als volgt uit:
* 21 t/m 24 oktober Bosch Art Film

* 6 november Bosch Requiem

----------


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,