Finish vijfde Race of the Classics for Young Professionals

23/10/2010 15:09

Stichting Race Of The Classics

Morgen eindigt de vijfde editie van de Race of the Classics for Young Professionals.

Rond 14.00 uur vindt er een spetterende showfinish plaats op het IJ in Amsterdam.

De ROTC YP is een jaarlijkse zeilwedstrijd voor young professionals op klassieke zeilschepen. Dit jaar bestaat de vloot uit een recordaantal van 24 schepen en 650 deelnemers.

De wedstrijd

Op woensdag 20 oktober zette de vloot koers richting Noordzee. Windkracht, windrichting en golfslag hebben de organisatie ertoe doen besluiten om dit jaar niet over te steken naar Engeland. Donderdag 21 oktober is de vloot naar Den Helder gezeild, onder barre weersomstandigheden. Vier tot vijf meter hoge golven, 7 beaufort en stroom tegen maakten het voor de deelnemers een ervaring om nooit te vergeten. Door tegenwind kon het laatste rak, vrijdag naar IJmuiden, niet worden gezeild. Daarom is besloten over het IJsselmeer naar Lelystad te varen. Drie schepen steken helaas te diep voor dit vaarwater en zijn daarom via de Noordzee op de motor naar IJmuiden gegaan. Helaas betekent dit dus dat de vloot bij hoge uitzondering is opgesplitst.

Zondag 24 oktober meert de vloot af aan de Sumatrakade in Amsterdam. Aansluitend vindt in Fifteen de prijsuitreiking plaats.

Doel

Interactie onder hoogopgeleide jonge professionals middels teamwork, netwerken en competitie is de doelstelling van de ROTC YP.

De Race brengt niet alleen young professionals en bedrijven met elkaar in contact, maar ondersteunt ook het Nederlands varend erfgoed.

De deelnemers

Aan de Race of the Classics for Young Professionals doen young professionals mee, werkzaam bij toonaangevende, internationaal bekende bedrijven.

Het wedstrijdveld bestaat dit jaar uit: ABN AMRO, Achmea, Ahold, ASML, BDO, Havenbedrijf Rotterdam, Houthoff Buruma, IBM, Imtech, ING Groep, Koninklijke Marine, KPN, Min. van Economische Zaken, ORMIT, Philips, Rabobank, Shell, Simmons & Simmons, Stork, TNT, Volker Wessels, Vopak en APF International.





http://www.rotcyp.nl