Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEROVING

Datum publicatie: 23-10-2010 11:42

Politiemensen van het district Feyenoord-Ridderster hebben afgelopen nacht een man aangehouden op verdenking van een beroving. Bij de aanhouding zijn enkele waarschuwingsschoten gelost.

De 42-jarige verdachte uit Rotterdam had eerder die nacht, samen met een tweede verdachte, een 28-jarige plaatsgenoot in de Cronjestraat beroofd van zijn geld. Hierna gingen zij er vandoor.

Direct stelde de politie op basis van de signalementen een onderzoek in de omgeving in. Een agent in burger zag korte tijd later één van de daders in de buurt en hield hem staande. De 42-jarige verdachte was niet van plan te blijven staan en ging er uiteindelijk weer vandoor. De agent zette de achtervolging in en loste enkele waarschuwingsschoten om de verdachte tot stoppen te dwingen. Uiteindelijk kon de verdachte, met behulp van twee toegesnelde agenten, op de Paul Krugerstraat worden aangehouden.

De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek naar de beroving in en is op zoek naar de tweede dader.