Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 6 september 2010

Bootoutlet nieuwe gebruikte botenbeurs WTC Expo Leeuwarden

Leeuwarden ­ Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2010 vindt in het WTC Expo Leeuwarden voor de eerste keer de gebruikte botenbeurs Bootoutlet plaats.

Bootoutlet is een initiatief van ANWB Watersport, YachtFocus en WTC Expo. De organisatie van de beurs is in handen van laatstgenoemde. Bootoutlet is een beurs waaraan zowel bedrijven als particulieren kunnen deelnemen met gebruikte (of overjarige) boten. Met de beurs wordt een platform geboden waar deelnemers op een gemakkelijke en voordelige manier hun boot aan kunnen bieden en bedrijven zo ook hun wintervoorraad kunnen afbouwen. Vandaar de naam Bootoutlet en het gekozen moment, tegen het einde van het seizoen.

Volgens de organisatie onderscheidt de beurs Bootoutlet zich van andere gebruikte botenbeurzen door scherpe bootprijzen, lage deelnametarieven en dat de beurs in het WTC Expo plaatsvindt en dus overdekt is. De boten worden op trailers de hal binnengereden en blijven daarop staan. De organisatie verwacht veel sloepen, sportboten en open zeilboten, maar ook is er ruimte voor kajuitjachten en zijn er marktkramen voor watersportaccessoires. De 3 partijen hebben veel vertrouwen in de beurs en rekenen de eerste editie op zo'n 200 boten.



Ingezonden persbericht