Ingezonden persbericht


Persbericht 8 oktober 2010

Rekening Retour roept op voor protest tijdens de regeringsverklaring

De nieuwe coalitie Rekening Retour roept op tot een protest op het Plein in Den Haag tijdens de regeringsverklaring. Vanaf het begin zal het nieuwe kabinet geconfronteerd worden met onze boodschap: 'Wij gaan de crisis niet betalen'.

Waar banken en bedrijfsleven tientallen miljarden aan staatssteun kregen, wordt dit nu verhaald op ambtenaren, studenten, migranten, chronisch zieken, huurders, kunstenaars, uitkeringsgerechtigden en het milieu. Als dit kabinet haar zin krijgt wordt er maatschappelijk meer kapot gemaakt dan ons en toekomstige generaties lief is.

Daarom is verzet noodzakelijk. Rekening Retour is een platform bestaande uit verschillende maatschappelijke organisaties, vakbondsleden, studenten en migranten. Het stelt zich ten doel verzet tegen deze asociale bezuinigingspolitiek bijeen te brengen. Om dit geluid kracht bij te zetten organiseert het samenwerkingsverband op 23 oktober een manifestatie in Den Haag.

Die dag zullen op het Plein betrokkenen uit diverse maatschappelijke sectoren de rekening symbolisch retour sturen richting het nieuwe kabinet, en samen een vuist maken tegen dit crisisbeleid, tegen zondebokpolitiek en voor solidariteit. Als springplank naar die actie wordt er volgende week ook tijdens de regeringsverklaring geprotesteerd in Den Haag.

Meer informatie: http://www.rekeningretour.nu


---



Ingezonden persbericht