Ingezonden persbericht


Hard Hat Tour Drents Museum

Het Drents Museum is tot en met het najaar van 2011 gesloten vanwege een ingrijpende renovatie van het huidige museumgebouw en de bouw van de nieuwe tentoonstellings-vleugel. Om het publiek toch alvast een voorproefje te geven van hoe het museum er uit komt te zien, organiseert het Drents Museum zogeheten Hard Hat Tours over het bouwterrein. Onder begeleiding, met speciale schoenen en een bouwhelm op, worden belangstellenden over de bouwplaats van de nieuwbouw geleid. Tijdens deze exclusieve rondleiding wordt onder andere uitgelegd hoe de nieuwe tentoonstellings-zaal en de entree er uit gaan zien en hoe de nieuwbouw en oudbouw op elkaar gaan aansluiten. De eerstvolgende Hard Hat Tour is op zaterdag 23 oktober 2010 om 10.30 uur.

Aanmelden Hard Hat Tour
Opgave: via de afdelingen boekingen van het Drents Museum, E boekingen@drentsmuseum.nl of T (0592) 377 709. Tot vijf dagen van tevoren. Plaats: start vanaf Kloosterstraat 6 in Assen.
KostKosten: E 5,- p.p. (inclusief kopje koffie/ thee), ter plekke contant te voldoen. Aantal personen: maximaal 25 personen per rondleiding. Vol is vol.
Deelname is vanaf 18 jaar en geschiedt op eigen risico. De tours zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Hardhat Tours 2010/ 2011
Aanvang: 10.30 uur. Data: zaterdag 23 oktober 2010, zaterdag 13 november 2010, zaterdag 5 februari 2010, zaterdag 5 maart 2010, zaterdag 2 april en zondag 3 april 2010 (Museumweekend).

Nieuwbouw Drents Museum
De internationaal vermaarde architect Erick van Egeraat heeft in opdracht van de provincie Drenthe een nieuwe tentoonstellingsvleugel ontworpen. Deze aparte vleugel wordt ondergronds gekoppeld aan het bestaande museumgebouw. In de tentoonstellingsvleugel zullen grote tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn, zoals de tentoonstelling De Tangdynastie. De Gouden Eeuw van China in het najaar van 2011.

//////////////////