Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DONDERDAG 14 oktober 2010

Geen Daden Maar Woorden Festival Utrecht in zicht

Op zaterdag 23 oktober 2010 vindt de eerste editie plaats van Geen Daden Maar Woorden Festival in Theater Kikker te Utrecht. Na een succesvolle vijfde editie in Den Bosch en een uitverkochte dertiende editie in de Rotterdamse Schouwburg afgelopen zaterdag zijn de verwachtingen hoog gespannen. Geen Daden Maar Woorden Festival tovert Theater Kikker om tot een festivalterrein vol experimentele producties, beroemde auteurs, vernieuwende bands en kleinschalige film- en theaterproducties.

In alle hoeken en gaten van Theater Kikker is wel iets te doen. De Foyer wordt omgetoverd tot jazzpodium, de Grote Zaal maakt het publiek, met een grote diversiteit aan voorstellingen, warm voor een swingende afterparty en zelfs op het toilet is het publiek niet veilig. Om 19.30 uur vindt de aftrap van het festival plaats met de première van de film Landloper. Maker Sander Alt baseerde de film op het gelijknamige gedicht van Alexis de Roode. De Roode debuteerde in 2005 met zijn bundel Geef mij een wonder en werd daarmee direct genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Na de vertoning van zijn film draagt de auteur voor uit eigen werk.

In de Grote Zaal speelt John Buijsman een fragment uit zijn voorstelling BUK, waarin het draait om zwervers, drank, hoeren en geweld. De voorstelling werd geïnspireerd op het werk en leven van de Amerikaanse schrijver en dichter Charles Bukowski. Zijn optreden loopt over in een voordracht van Herman Brusselmans, de veelschrijver die schuttingtaal en platte uitspraken niet schuwt. Onlangs schreef hij voor Passionate Magazine over Bukowski in het fictieve 'Interview met een held'.

Maar dat is niet alles... Francaa Treur vertegenwoordigt de nieuwe generatie schrijvers met verve in een intieme voordracht. Voor haar debuutroman Dorsvloer vol confetti - door de Volkskrant omschreven als 'betoverend' - ontving Treur de selexyz debuutprijss. Deze week werden de filmrechten verkocht aan Column Film. Humorist pur sang Gummbah zet zijn rake optreden in De wereld draait door voort in Theater Kikker. Hij zet 'net niet verschenen boeken' als Vagina's die je moet zien in het zonnetje in een voordracht met projectie.

, een voorstelling die het publiek meeneemt in de gedachten van vier vrouwen. Liefde, afscheid, oude vrienden en getrouwd zijn, het komt allemaal aan bod.

Geen daden Maar Woorden Festival wordt bovendien onmisbaar dankzij Adriaan van Dis, Lou Rhodes (ex-Lamb), Niña Weijers, Christine Otten & Jan Klug, Eva Mouton & Ivo Victoria, Tonie Mudde, Lotte van Dijck en Admiral's Jazzics. DJ Collectief Naald en Kraak verzorgt de afterparty met funk, soul, doo-wop en meer!

23 OKTOBER 2010
Utrecht, Theater Kikker
Tickets ¤ 13,- / kortingspas ¤ 11,-
Aanvang 19.30 uur (zalen open 19.00 uur)

Kaartverkoop: www.gdmw.nl, Theater Kikker, Selexyz Broese



Ingezonden persbericht