Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-10-2010

Televisie
VAN DUIN OP Z'N BEST
Uitzending zaterdag 23 oktober
Nederland 1 - 20.30 uur

MIJNHEER WIJDBEENS OP DIEET MET HENNY HUISMAN

Henny Huisman is de hoofdgast in VAN DUIN OP Z'N BEST op zaterdag 23 oktober. Hij krijgt thuis bezoek van mijnheer Wijdbeens, die van Henny wil weten in hoeverre hij fan is van André van Duin en uiteraard mag hij zijn favoriete fragment uitkiezen. Mijnheer Wijdbeens herkent Henny in eerste instantie niet omdat hij maar liefst 17 kilo is afgevallen. De kilo's vliegen eraf dankzij het 'wokdieet', een tip van goede vriend André. Hij is benieuwd naar deze methode en vraagt Henny om tekst en uitleg in de keuken. Ze gaan samen op Henny's landgoed ingrediënten zoeken voor een gebalanceerde wokmaaltijd. Henny geeft aan dat 'alles wat groen is' in de wokpan mag. Dat laat Wijdbeens zich geen twee keer zeggen, hij plukt meteen de klimop, de buxus en de heg kaal. Het is maar zeer de vraag of de kijker ooit achter de geheimen van het miraculeuze dieet gaat komen.

Henny krijgt, tussen de vele spontane lachbuien door, de kans om zijn ultieme Van Duin-fragment te kiezen. Hij noemt de scène 'de blokhut' en weet nog net dat het iets te maken heeft met André die een zuidwester draagt. Hans Leendertse en Frans van Dusschoten proberen André op het podium nog een beetje in het gareel te houden, maar kunnen uiteindelijk hun lachen niet houden.

De keuze van de kijker komt ook aan bod. Deze week met de bekende 'buikspreekpop' en de theaterversie van 'De Dikvoormekaar Show' met Ferry de Groot. Verder een allerminst opwekkende vertolking van 'Are you lonesome tonight' van Elvis Presley. Het typetje van André van Duin zingt zijn eigen versie onder de titel: 'Dan heb je je dag niet vandaag'.

Voor meer informatie: www.tros.nl/vanduin



Ingezonden persbericht