A12 ten noorden van Antwerpen dit weekend afgesloten in de richting van Nederland

20/10/2010 14:46

Vlaamse Overheid

Dit weekend, van zaterdagochtend 7u tot maandagochtend 6u, zal de A12 ten noorden van Antwerpen afgesloten worden in de richting van Nederland.

Dit weekend, van zaterdagochtend 7u tot maandagochtend 6u, zal de A12 ten noorden van Antwerpen afgesloten worden in de richting van Nederland. Op 6 oktober startte het Agentschap Wegen en Verkeer daar met een structureel onderhoud, tussen Ekeren/Stabroek en de Nederlandse grens. Die plaatsen waar het wegdek er het ergste aan toe is, worden, binnen de budgettaire mogelijkheden, aangepakt. De werken nemen twee maanden in beslag en zitten voorlopig op schema. Het verloop van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Nieuwe verkeerssituatie

De verkeerssituatie op de A12 richting Nederland ziet er de komende dagen als volgt uit: * Afrit Stabroek afgesloten van woensdag 20/10 om 6u tot maandag 25/10 om 5u omleiding via afrit Berendrecht en oprit A12 richting Antwerpen; * Afrit Berendrecht afgesloten tot dinsdag 19/10 om 20u omleiding via complex Zandvliet en A12; * Oprit Berendrecht afgesloten tot woensdag 20/10 om 20u omleiding via Abtsdreef en oprit Stabroek; Dit weekend, van zaterdagochtend 7u tot maandagochtend 6u, wordt de A12-autosnelweg afgesloten richting Nederland: het gaat om het stuk vanaf de aansluiting met de R2 tot en met het op- en afrittencomplex Zandvliet inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de R2, afrit Lillo en de Scheldelaan. Vanaf maandag 25/10 om 6u wordt er ook gewerkt in de richting van Antwerpen. Eerst wordt de linkerrijstrook aangepakt, aansluitend de rechterrijstrook en op- en afritten.

Snelheidsbeperking

De veiligheid van de wegenarbeiders en de weggebruikers is een prioriteit. Daarom vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer met aandrang aan de automobilisten om de snelheidsbeperking van 70 km/u te respecteren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel