Deelnemerslijst open studio route Bredaphoto 2010 is bekend


Het Beste in Breda presenteert veertig fotografen op twintig lokaties

BREDA, 20100728 -- Het Beste in Breda presenteert met trots meer dan veertig fotografen uit Breda en omstreken. Zij zullen voor u hun studio/atelier openen of aanwezig zijn bij hun expositie in de stad. Meet & Greet tijdens het laatste weekend van Bredaphoto, op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2010, van 12.00 tot 17.00 uur. Op twintig lokaties in Breda kunt u hun meest recente werk bekijken, hen de hand schudden en ze de hemd van het lijf vragen. Nieuw dit jaar is 'Het boekencafé' waar u rechtstreeks van de fotograaf de eigen fotoboeken kunt kopen welke u meteen kunt laten signeren.

Diversiteit in locaties
Het werk van de Bredase fotograferen is o.a. te bekijken in café's en eetgelegenheden in de prachtige binnenstad. Ook buiten de singels kunt u op bezoek bij fotografen. Sommigen zitten op een prachtige anti-kraak plek, weer anderen in een garagebox. Lekker door fotoboeken bladeren onder het genot van een kopje koffie, of een expositie in een loods bekijken voorzien van persoonlijk commentaar van de fotograaf. Wij geloven dat we met Het Beste in Breda een afwisselende en boeiende afsluiter van Breda Photo hebben gemaakt.


Aan het Beste in Breda doen o.a. mee:
Piet den Blanken (1951) houdt zich als fotograaf vooral bezig met sociaal-economische onderwerpen en fotografeerd regelmatig sociale conflicten, in Nederland, Europa en Latijns-Amerika. In de laatste 15 jaar heeft hij veel reportages gemaakt over migratie aan de buitengrenzen van de Europese Unie. Een andere deelnemer is de jonge Sander du Floo (1986) die graag meer bekendheid wil krijgen als autonoom fotograaf. Hij wil graag zijn werk exposeren en door veel mensen laten bewonderen of beoordelen. Breda Photo is voor hem een podium dat hem wellicht kan helpen bij het invullen van zijn wens.


Arne van Alten (1977) is op zoek naar de schreeuw uit de onderbuik. Hij wil mensen voor zijn lens die oprecht krijsen, blèren, gillen, brullen. Die het letterlijk uitschreeuwen. De mond wijd open, de ogen explosief. Emotie die volgens hem naadloos aansluit op het thema van Breda Photo. TILT. Daar is hij vrij op gaan associëren en kwam uit op 'de schreeuw'. Voor zijn project zoekt Van Alten nog vrijwilligers, "Mensen die graag bij mij langskomen om het op een brullen te zetten." Wie mee wil doen vraagt hij om een mailtje met foto te sturen naar info@arnevanalten.nl Ook Wiesje Peels (1975) en Mischa Keijzer (1974) slaan op tilt; hun foto's gaan over (verlies van) controle. Deze tweestrijd in juxtaposities is bij Jan d'Art te zien. De volledige lijst van de deelnemers en alle lokaties kunt u bekijken op www.bredaphoto.nl Of volg ons via #BiB op Twitter.

www.mery.nl/BredaPhotolijstBiB.PDF deelnemerslijst





Ingezonden persbericht