Gemeente Oldambt


Cultuur snuiven op de fiets

Wilt u op een bijzondere manier kennismaken met het Oldambt? Doe dan mee met de fietscultuurroute op zondag 24 oktober.

Wilt u op een bijzondere manier kennismaken met het Oldambt? Doe dan mee met de fietscultuurroute op zondag 24 oktober. De tocht, die u individueel kunt fietsen, start in Winschoten en leidt langs Westerlee, Scheemda, Midwolda, Oostwold en via het Oldambtmeer terug naar Winschoten. Onderweg komt u allerlei culturele verrassingen tegen. Langs de route staat onder andere een verhalenverteller en krijgt u de gelegenheid samen met een kunstenaar te werken aan een kunstwerk.

Wat: Fietscultuurroute
Waar: Oldambt, start in Winschoten
Wanneer: zondag 24 oktober
Tijd: Start tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Er kan tussen 10.00 uur en 12.00 uur gestart worden vanaf het marktplein in Winschoten. De route is ongeveer 30 kilometer en is daarmee ook uitstekend geschikt voor gezinnen. Onderweg staan culturele activiteiten waar u naar kunt luisteren, naar kunt kijken of waar u aan mee kunt doen.

De fietscultuurroute wordt georganiseerd in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. De gemeente Oldambt vindt sportstimulering erg belangrijk. Ze wil al haar inwoners stimuleren en de mogelijkheid bieden een gezonde leefstijl te hebben en te houden. Daarnaast biedt deze fietscultuurroute de mogelijkheid om aan iedereen te laten zien hoe mooi het gebied in Oldambt is en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te fietsen.

Deelname aan de fietstocht is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Deelnemers ontvangen een klein presentje bij de start van de fietscultuurroute.

Meer informatie
Houdt de website in de gaten voor meer informatie over het culturele programma tijdens de fietstocht.