De Tijdgeest spookt door Nederland

15/10/2010 10:44

Staatsbosbeheer

Spannende verhalen over heksen, helden, reuzen en ridders

Op zondagmiddag 24 oktober 2010 is hij heel even op bezoek: de Tijdgeest. Hij woont in een klok en kan reizen door de tijd. Hij komt op hetzelfde moment in dertien natuurgebieden in Nederland. Daarom zoeken boswachters van Staatsbosbeheer stoere jongens en dappere meiden die een ontmoeting met dit bijzondere wezen aandurven. Speciaal voor hen vertelt de Tijdgeest rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd rondspoken. Kom maar luisteren, als je durft!

Verhalen van de streek

Geheimzinnige overleveringen, sterke streekverhalen en heldhaftige sagen. In elke plaats zijn deze verhalen bekend. Vertellingen die van vader op zoon zijn doorgegeven en die vaak verbonden zijn aan een streek of gebied. Verhalen die verborgen liggen in het landschap, soms zelfs zonder dat iemand er bij stilstaat. Staatsbosbeheer heeft de hulp ingeroepen van de Tijdgeest om deze verhalen te vertellen. Een beetje eng, maar ook grappig.

Gezocht!

Stoere jongens en dappere meiden tussen de acht en twaalf jaar melden zich tussen 13:30 uur en 16:00 uur bij de boswachter van Staatsbosbeheer en gaan samen op zoek naar de Tijdgeest. Die heeft voor iedereen een verrassing, maar eerst moeten ze een paar lastige vragen beantwoorden. Tegelijkertijd maken ze een mooie wandeling door het gebied. Uiteraard staat er iets te drinken klaar en worden de ouders niet vergeten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan zich ter plekke bij de boswachter melden. Als er veel deelnemers zijn, vertelt de Tijdgeest zijn verhaal meerdere keren.

De dertien locaties waar de Tijdgeest op bezoek komt


- Utrecht, Fort Ruigenhoek


- Noord- Holland, Diemerbos


- Zuid- Holland, Haagse Bos


- Drenthe, Boomkroonpad


- Friesland, Terschelling


- Friesland, Appelscha


- Groningen, Westerkwartier


- Overijssel, Steenwijkerwold


- Gelderland, Het Leesten


- Flevoland, Speelbos de Zevensprong


- Zeeland, Fort Rammekens


- Noord- Brabant, Mastbos


- Limburg, Meinweg

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.staatsbosbeheer.nl