Gemeente Zoetermeer

Laatste rondleiding Natuurtuin van het seizoen

wandelaars in Natuurtuin
Op zondag 24 oktober kunnen natuurliefhebbers voor de laatste keer dit seizoen meewandelen met een gids door de Natuurtuin. Deze gratis rondleiding start om 14.00 uur bij infocentrum 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. De Natuurtuin sluit vanaf half november en gaat rond half maart 2010 weer open.
In deze tijd van het jaar zijn de typische herfstverschijnselen te zien, zoals de verkleurende bomen en de vele vruchten en bessen. Veel planten hebben zaad gevormd en hier en daar staan nog enkele planten in bloei. Er groeien paddenstoelen zoals inktzwammen en spinnenwebben hangen tussen takken. Tijdens de wintersluiting van de Natuurtuin gaan de werkzaamheden gewoon door. Bomen en struiken worden gesnoeid en de sloten worden uitgebaggerd.

Meer info
Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Een folder over de Natuurtuin is verkrijgbaar in de hal van het Stadhuis en 't Westpunt in het Westerpark. U kunt de folder ook downloaden via onderstaande link.

Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie kunnen geĂŻnteresseerden terecht bij een van de natuurgidsen, telefoonnummer 079-331 0669 of 079-341 3473. Een e-mail sturen kan ook naar
natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl.

Zie ook

* Natuurtuin