Stadsdeel Amsterdam-Noord

Dit weekend NK bowlen in Bowling Noord

21 oktober 2010

Aanstaande zondagochtend, 24 oktober, opent Kees Diepeveen, portefeuillehouder sport, om 9 uur het NK bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het toernooi luidt de doorstart in, van de bowlingbaan aan het Buikslotermeerplein, die afgelopen zomer haar deuren sloot.

Initiatiefnemer van het toernooi is Noorderling André Elferink, van Stichting Prisma Gehandicaptenbowling Amsterdam Noord. Tien jaar lang speelde deze bowlingclub voor mensen met een verstandelijke beperking in de Bowling Noord aan het Buikslotermeerplein. Toen André hoorde dat de Bowling per 1 juli 2010 ging sluiten in verband met de uitbreiding van het winkelcentrum zat hij dan ook even met zijn handen in het haar. De geplande sloop bleek echter nog even op zich te laten wachten en de gemeente onderzocht de mogelijkheid de bowlingbanen tussen 1 juli 2010 en de sloop blijvend te kunnen gebruiken. André was aangenaam verrast. Afgelopen zomer knapte hij met beperkte middelen de bowlingbanen op zodat hij deze, met een aantal andere bowlingclubs uit Amsterdam-Noord, de komende twee jaar kan blijven gebruiken.

Het NK bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking vindt voor de 4 e keer plaats in Amsterdam-Noord en trekt deelnemers uit alle delen van Nederland. Stichting Prisma Gehandicaptenbowling Amsterdam-Noord telt 75 leden en kent zelfs een wachtlijst. Feeds van deze pagina


* Nieuwsberichten