Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo,13 oktober 2010

Jelle Harder vertelt over ijsvogels in bezoekerscentrum Ilperveld De kleurrijkste vogel van Nederland centraal in boeiende lezing

Landschap Noord-Holland organiseert op zondag 24 oktober van 11.00-12.45 uur in het bezoekerscentrum Ilperveld een lezing over ijsvogels. Jelle Harder houdt zich al meer dan twintig jaar met deze vogel bezig en weet er veel over te vertellen.

De ijsvogel met z'n prachtige kleuren kan je niet snel ontgaan. Door z'n heimelijke levenswijze krijgen we deze soort echter niet vaak te zien. Hij is bovendien erg kwetsbaar. Jelle Harder doet veel om de vogel te beschermen. Hij heeft in 1995 de IJsvogelwerkgroep Gooi- en Vechtstreek opgericht die onder meer zorgt voor broedplaatsen. Hij kreeg hiervoor in 2006 de eerste Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs. Jelle vertelt van alles over de ijsvogel en hoe we deze soort kunnen helpen. Hij laat ook zien hoe het in Noord-Holland met de vogel gaat. Na een pauze volgt een nieuwe film van Cees van Kempen over ijsvogels in een stadse omgeving.

Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Op zondag gesloten, bel dan 020-4825520. De kosten bedragen ¤ 7,,50 per persoon (Beschermers betalen ¤ 6,50). Meer informatie op www..landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. De ijsvogel is misschien wel de mooiste vogelsoort die in Nederland broedt. Foto Ger Tik.
Noot voor redacties