Ingezonden persbericht


Gluren bij de Buren: inspiratieroutes langs Rotterdamse woningen

Vier fietsroutes en acht wandeltochten op zondag 24 oktober (deelname gratis!)

Penthouses met uitzicht over de haven, zelf verbouwde kluswoningen, karakteristieke herenhuizen, tot woning getransformeerde loodsen en pakhuizen: op zondag 24 oktober laat Gluren bij de Buren zien hoe divers Rotterdammers wonen. De hele dag door vertrekken er fiets- en wandelroutes door vier van de meest upcoming woongebieden van de stad. Deelnemers krijgen een kijkje achter de voordeur, ze ontmoeten bewoners, architecten en makelaars, én worden verrast met optredens van Rotterdamse artiesten en kunstenaars. Gluren bij de Buren is onderdeel van de Woonmaand in Rotterdam.info en wordt georganiseerd door de makers van Parfum de BoemBoem.

Gluren bij de Buren is een twee uur durend avontuur voor iedereen die inspiratie wil opdoen op het gebied van wonen in Rotterdam. Het is een verkenningstocht - te voet of met de fiets - langs plekken die normaal verborgen blijven, onder begeleiding van een gids. De diversiteit van de woningen die bezocht worden, is enorm. Deelnemers komen op locaties waarvan ze het bestaan niet hadden kunnen vermoeden én bekijken de stad van een andere kant. Onderweg verzorgen onder meer Goslink, Lucky Fonz III en Typhoon kleine concertjes op verrassende plaatsen. Deelname is gratis!

Er zijn vier verschillende fietstochten en acht verschillende wandelingen (twee per wijk):

Route 1: Binnenstad
Het hart van de stad maakt een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. Het einddoel: een binnenstad die past bij een wereldstad als Rotterdam, een plek waar altijd wat te doen is. In twee uur tijd bezoekt Gluren bij de Buren de meest uiteenlopende woonmogelijkheden: hoogbouw, karakteristieke historische panden, maar ook gerenoveerde woningen die nét casco opgeleverd zijn. > Naast een fietsroute (vertrek 12:00 of 14:30), is er een wandelroute met als thema 'wonen' (vertrek 12:45 of 15:15) en een wandelroute met als thema 'hoogbouw'(vertrek 12:30 of 15:00).

Route 2: Lloydkwartier
Ooit vertrokken vanaf het Lloydkwartier passagiersschepen naar Nederlands-Indië. Nu is dit voormalige havengebied het kloppende hart van de Rotterdamse creatieve industrie. Een gebied vol architectonische hoogstandjes, en vanuit alle hoeken uitzicht over de Maas. We bezoeken onder meer de monumentale havengebouwen, die een nieuwe functie als wooncomplex hebben gekregen. > Naast een fietsroute (vertrek 12:30 of 15:00), is er een wandelroute met als thema 'wonen'(vertrek 12:45 of 15:15) en een wandelroute met als thema 'architectuur'(vertrek 12:30 of 15:00).

Route 3: Park 16Hoven
Aan de noordkant van Rotterdam verrijst een gloednieuwe woonwijk: Park 16Hoven. Midden in het groen en op nog geen kwartier van het stadscentrum. Hier is het ruim en rustig wonen, met onderwijs, zorg en openbaar vervoer om de hoek, het gras tussen je tenen en de skyline aan de horizon. Gluren bij de Buren neemt een kijkje en informeert over de mogelijkheden om je eigen droomhuis te ontwikkelen, naar eigen ontwerp en op eigen grond. > Naast een fietsroute (vertrek 12:00 of 14:45), is er een wandelroute met als thema 'wonen' (vertrek 12:45 of 15:15) en een wandelroute met als thema 'groen'(vertrek 12:30 of 15:00).

Route 4: Katendrecht
Vroeger was dit gebied een berucht zeemanskwartier vol kroegen en prostituees. Maar na een grote opknapbeurt en de komst van de SS Rotterdam, festivals, winkels, een theater en restaurants groeit 'de Kaap' in rap tempo uit tot de hotspot van de stad. > Naast een fietsroute (vertrek 12:15 of 14:45), is er een wandelroute met als thema 'wonen' (vertrek 12:45 of 15:15) en een wandelroute met als thema 'culinair'(vertrek 12:30 of 15:00).

Praktische informatie
De fietsroutes naar de vier wijken vertrekken om verschillende tijdstippen vanaf Rotterdam.Info (Coolsingel 195 - 197).. De wandelingen vertrekken om verschillende tijden zelf, vanuit de wijken zelf (kijk voor de precieze locatie op www.rotterdam-archiguides.nl). Deelname is gratis, maar inschrijven wordt aanbevolen en kan via www.rotterdam-archiguides.nl.

Woonmaand
Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door de makers van Parfum de BoemBoem, in het kader van de Woonmaand. Het stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO staat de hele maand oktober bol van de activiteiten die in het teken staan van wonen. Voor meer informatie: www.rotterdam.info of 0900-4034065.
Noot voor redacties


---



Ingezonden persbericht