Ingezonden persbericht


The Rest en The Electric Guitars aan de vooravond van 50 jaar Hans Vermeulen

VoorburgBANDS.nl in samenwerking met Partyboerderij HIJDRA te vinden aan de Broekweg in voormalig Leidschendam heeft "The Rest" (Polle Eduard, Len Bouman, Andre Sommer, Beau Wassenbergh) bereid gevonden om op zondagmiddag 24 oktober 2010, 15:00 uur aan de vooravond van Hans Vermeulen 50 jaar als professioneel muzikant een opwarmer te spelen. Aan het concert werken ook mee de bekende Sixties Band "The Electric Guitars" (Ron Knoester, Mark Boon, Dave Bordeaux en Beau Wassenbergh) die als grote fan van Vermeulen het eerste uur voor hun rekening nemen.

Vermeulen die dan net een aantal theater optredens heeft afgerond zal bij het concert aanwezig zijn

De in Voorburg geboren zeer getalenteerde zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist. Vermeulen wordt bekend met de beatband Sandy Coast. In de jaren zeventig boekt hij successen met de groep Rainbow Train (met daarin zijn vrouw, zangeres Dianne Marchal) en als producer van onder meer Lucifer en Anita Meyer. Hij is ook te horen op de wereldhit Stars On 45. In de jaren tachtig maakt Sandy Coast een succesvolle comeback met The Eyes Of Jenny. In die periode ontdekt Vermeulen enkele nieuwe talenten: Ruth Jacott, Nadieh en Hans de Booy. Hij emigreert naar Thailand, waar hij zijn carrière op bescheiden schaal voortzet. Vermeulen ontvangt in de loop van de jaren zowel een Edison als een Gouden Harp.

The Rest bestaat uit Polle Eduard (Tee-Set, After Tea en de solohit "Ik Wil Jou", Len Bouman (Daddy's Act, InCrowd en zijn eigen Classic Rock Band), Beau Wassenbergh (Boom Boom Mancini, Cashmere, Livin' Blues en Superbeau) en André Sommer (Sommerset en Kaz Lux) en hebben met Vermeulen een succesvolle CD uitgebracht genaamd "The Rest" welke nu collectors item is.

The Electric Guitars met niemand minder dan de in Voorburg opgeleide Ron Knoester speelt met gitaar virtuoos Mark Boon die in de sixties speelde in de Voorburg/Leidschendamse band SMYLE waarmee hij op 17 jarige leeftijd met het stuk It's Gonna Be Alright op nummer 9 van de top 40 stond. De basgitarist van de band heet Dave Bordeaux en speelt al jaren met Knoester o.a in Billy the Kid en Midnight Temptation en is bekend om zijn hoge en doordringend stemgeluid. De veelzijdige drummer en kunstschilder Beau Wassenbergh net terug uit de USA zal voor beide bands het ritme ruggengraat zijn. The Electric Guitars zijn een 'upcoming' band met uitgekiend sixties repertoire en 3-stemmige zang.

Partyboerderij HIJDRA, Broekweg 125, 2491 EK Den Haag (voormalig Leidschendam), zaal open 14:30 uur. Kaarten alleen aan de zaal E 12,50, optionele volledige avondmaaltijd verkrijgbaar E 10,00