Gemeente Delft

Wetenschapsdag 24 oktober 2010

Op zondag 24 oktober is iedereen van harte welkom op de Delftse Wetenschapsdag. Het evenement in Delft waar jong en oud worden meegenomen in de wereld van wetenschap en techniek. Bij diverse instellingen en bedrijven kun je je licht opsteken over wetenschap en technologie. Er zijn workshops, lezingen en proefjes. De Wetenschapsdag is van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Welke locaties kun je bezoeken?
Science Centre Delft
Je kan losgaan in het HaalUitElkaarlab, solderen in het soldeerlab of DNA-proefjes doen in het biolab. Bezoek de shows van Fun Science, de roadshow van RINO en de Wetenschapsbus. En natuurlijk al het nieuws dat te zien is in het gloednieuwe Science Centre.

In het Science Centre zijn ook tal van workshops van Deltares, Afdeling Biotechnologie van de TU Delft, Technika 10, DSM en TNO.

Inholland
Doe voedseltestjes in het laboratorium en experimenteer met voedseltechnologieën! Nieuwsgierig waarom een vliegtuig blijft zweven en een boot niet zinkt? Maak een proefvlucht in de flightsimulator.

Festo
Ga zelf aan de slag met diverse technische opstellingen zodat de machines gaan werken. Of test de AirMotion ride, een echte racesimulator! Even het gevoel krijgen dat je in een echte raceauto zit!

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op de rijksvaarwegen. Ga zelf aan de slag in het testcentrum om te zien hoe ze dat regelen. Beleef een storm op zee in de scheepssimulator en zoek je eigen huis op via Mapviewer; het digitaal topografisch programma!"

Botanische tuin en Papaver
In de tuin kun je bouwen met bamboe, meedoen aan de speurtocht, springen op het springkussen, je laten schminken, meerijden met de stoomtrein of bezoek de expositie Biodiversiteit. In de stand van de Papaver kun je een nestkastje bouwen of meedoen aan de quiz.

Reinier de Graaf Gasthuis (deel van het programma afgelast) Vanwege onvoldoende belangstelling is het grootste deel van het programma bij Reinier de Graaf afgelast. De deuren van het OK-complex van de Delftse locatie blijven wel geopend. HAVO-leerlingen, -schoolverlaters en HBO-studenten met een medische opleiding zijn van harte welkom in de operatiekamers van het H-gebouw, om even te 'proeven' hoe het is om hier te werken.

Speel de Wetenschapswedstrijd!
Wil jij een iPad winnen? Doe dan mee aan de Wetenschapswedstrijd! Wat moet je doen? Op www.delft.nl/kennismaand kun je doorklikken naar bedrijven en instellingen die meedoen aan de Wetenschapsdag. Op sommige pagina's staan kleurige letters. Verzamel alle 8 letters, want met deze letters kun je een woord vormen. Dit woord is onderdeel van de zin 'Is ......... ook jouw passie?

Vul het juiste woord in (op de flyer, deze kun je daar downloaden) en lever deze in op 24 oktober, tijdens de Wetenschapsdag bij het Science Centre Delft in de daarvoor bestemde bus. Diezelfde dag is om 16.15 uur de prijsuitreiking door wethouder Lucas Vokurka in het Science Centre.

Vervoer
Tussen de locaties rijden gratis pendelbussen op zondag 24 oktober.

Informatie
Voor het programma en de adressen zie www.delft.nl/kennismaand. De folder is op te halen bij het Toeristen Informatie Punt aan de Hippolytusbuurt.

De Delfste Wetenschapsdag wordt georganiseerd in het kader van de nationale Oktober Kennismaand 2010 door de Gemeente Delft en verschillende Delftse wetenschaps- en technologiebedrijven en instellingen.

>

Noot voor de redactie (