KNHS

Achtste Recreatierit 'De Peelrand'
2 september 2010
endurance rit peelrand.jpg

Voor de achtste keer wordt door L.R. Onze Gezel een recreatierit georganiseerd voor ruiters en menners op zondag 24 oktober aanstaande op en rond het Hippisch Evenementen Centrum in Wanroij. Dit jaar worden weer van tevoren starttijden toegekend.

Tussen 09.30 en 13.00 kunnen eerst de ruiters en vervolgens de menners (max. breedte 1.50m) op de toegekende starttijd beginnen aan de goed gemarkeerde route van 34 km door de staatsbossen van Sint Anthonis. Er is een tevens goede routekaart beschikbaar. De deelnemers kunnen individueel of in groepen van max. 7 deelnemers starten. Het is mogelijk stukken af te snijden en zo zelf het aantal kilometers te bepalen. Halverwege de rit wordt een consumptie aangeboden. Het paard kan vóór, tijdens en na de rit veterinair gekeurd worden, om een idee te krijgen van de gezondheid en conditie van het paard. De uitspraken van de veterinairen hebben een adviserend karakter en worden opgetekend op een vet-brief.

De uitgezette route rond het centrum is 34 kilometer lang en voert de ruiter door de staatsbossen van Sint Anthonis. Heide, stukjes zandverstuiving en platteland wisselen elkaar af. De brede, goed begaanbare paden gaan door het prachtige bos en langs een riviertje. De deelnemers komen oude oorlogsbunkers tegen en in het begrazingsgebied van de staatsbossen kunnen zij oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders en Kempische heideschapen.

Op zaterdag 23 oktober kunnen de enduranceruiters van de KNHS de route als wedstrijd rijden in de klasse I, II en III en IV. Recreatieruiters die endurance willen ervaren worden van harte uitgenodigd een endurancewedstrijd uit te proberen in de kennismakingsklasse (impulsrubriek) over 34 km. Deze klasse gaat over dezelfde route als de klasse I onder de reglementen van de KNHS-endurancevereniging. ( www.deronline.nl )

Voor meer informatie en inschrijvingsformulieren kunt u kijken op www.endurancepeelrand.nl of contact opnemen met Annelies Pen, 0485-478378 of stuur een e-mail naar info@endurancepeelrand.nl