Gemeente Beverwijk


Derde Veteranendag in Beverwijk op zondag 24 oktober

De gemeente Beverwijk organiseert voor de derde keer een bijeenkomst voor in de gemeente woonachtige veteranen. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 24 oktober 2010, vanaf 15.00 uur in het Kennemer Theater. De gemeente verwacht rond de 155 bezoekers.

Uitgenodigd
Voor de bijeenkomst hebben alle bij het Veteranen Instituut in Doorn bekendstaande en in Beverwijk en Wijk aan Zee woonachtige veteranen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Burgemeester J.F.C. van Leeuwen spreekt de genodigden toe. Na de burgemeester houdt de directeur van het Veteraneninstituut, kapitein-ter-zee van administratie, F.J. Marcus een korte toespraak. Na het officiële gedeelte heeft de middag een informeel karakter en is er ruim de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen.

Verhalen van weleer
Net als voorgaande jaren is gezorgd voor passende muzikale omlijsting. Deze wordt verzorgd door Radio Beverwijk die gelijktijdig live verslag doet van de Veteranendag op de radio. Twee veteranen, de heren J.J. Appelman en G. Schelvis, hebben gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om een persoonlijk verhaal, over wat men heeft meegemaakt tijdens een missie, in te sturen. Deze worden tijdens de middag voorgedragen door Raimond Bos van Radio Beverwijk. Rond 17.30 uur wordt een Indonesische maaltijd geserveerd.

Beverwijk, 19 oktober 2010