Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zes jonge journalisten kopje onder in de Filipijnse cultuur

Datum: 19-10-2010

Op zondag 24 oktober vertrekken zes aanstormende journalisten voor studententijdschrift JOIN naar het 'wilde westen van het oosten': de Filipijnen. Twee weken lang duiken ze onder in de Filipijnse cultuur om te laten zien dat er in het Zuid-Oost Aziatische land meer te vinden is dan armoede, geweld, corruptie en verwoestende tyfonen.

Volgens Reporters without Borders is de Filipijnen na Irak het gevaarlijkste land ter wereld voor journalisten. Een groot contrast met de verhalen over het heerlijke klimaat, de prachtige natuur en de gastvrije bevolking, die je hoort van enthousiaste reizigers.

Met een open blik en opmerkelijke verhalen (bijvoorbeeld de emancipatiegolf van transseksuelen, liefdesverhoudingen tussen moslims en christenen) proberen de jonge verslaggevers samen met hun Filipijnse collega journalisten een beeld te vormen van de veelzijdige Filipijnse maatschappij. Volg hun dagelijkse blog op: www.joinmagazine.nl

De reis maakt deel uit van het eerste wederkerige Beyond (y)our World programma van lokaalmondiaal. Studenten journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede en Ateneo de Manila University bezoeken elkaar en doen verslag voor JOIN over uiteenlopende thema's als mensenrechten, klimaat & jeugdcultuur. In het voorjaar van 2011 bezoeken de Filipijnse journalistiekstudenten op hun beurt Nederland.

EINDE PERSBERICHT