Gemeente Rotterdam

21 oktober 2010

weekberichten
van zondag 24 t/m
zondag 31 oktober

Wethouder De Jonge bij presentatie nieuwe kamerorgel Stadhuis Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) is zondag 24 oktober om 14.15 uur bij de presentatie van het nieuwe kamerorgel van het stadhuis. Het orgel wordt gepresenteerd en bespeeld in de Jurriaanse Zaal in De Doelen. Het instrument is in opdracht van ondernemer én kunstliefhebber Peter Arensman gebouwd en speciaal ontworpen voor het uitvoeren van de barokke en klassieke kamermuziek in het stadhuis en in Concertgebouw de Doelen. De heer Arensman draagt het orgel over aan stadsorganist Geert Bierling. De heer Bierling speelt samen met het Giudici Ensemble het kamermuziekrepertoire op authentieke instrumenten. (Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 267 1575)

Wethouder Van Huffelen opent vernieuwde Gordel- en Kanaalweg Wethouder Alexandra van Huffelen opent op dinsdag 26 oktober om 10.30 uur de vernieuwde Gordel- en Kanaalweg in de feesttent op het terrein van gemeentewerf Noord, Gordelweg 270. Het deelproject Gordel- en Kanaalweg is de voltooiing van de 'noordelijke randweg' waarmee in september 2004 is gestart. Dit omvat het gebied vanaf de Abraham van Stolkweg tot aan de Boezemlaan. De herinrichting van de Gordelweg en Kanaalweg is nu grotendeels klaar. De hoofdrijbaan van klinkers is vervangen door twee rijbanen van asfalt met een middenberm. Het riool in de parallelweg Gordelweg is vervangen en de kruising Gordelweg/Vroesenlaan/Noorderbocht is nu een rotonde. Onderhoud aan het groen, de openbare verlichting, fiets- en voetpaden maken de Gordelweg en de Kanaalweg weer tot een kloppende verkeersader in Rotterdam. (Voor meer informatie: Karín Fraai, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 21)

Wethouder Kriens opent Dag Activiteiten Centrum Bouman GGZ op Zuid Woensdag 27 oktober om 17.00 uur opent wethouder Jantine Kriens het nieuwe Dag Activiteiten Centrum van Bouman GGZ aan de Sliedrechtstraat 4. In het centrum worden chronische patiënten met psychische- en verslavingshandicaps met een speciale woon-werken-behandelen aanpak geholpen. Via een geïntegreerd programma worden deze patiënten voorbereid op terugkeer in de samenleving. Voor het onderdeel 'werken' opent Bouman GGZ nu een Dag Activiteiten Centrum in Charlois. Het bijzondere van deze voorziening is dat op één locatie behandeling en werk bij elkaar zijn gebracht. Dat versterkt de geïntegreerde aanpak. De behandelruimte op deze locatie functioneert al ruim anderhalf jaar naar tevredenheid. Op 27 oktober wordt daar de werkruimte aan toegevoegd. (Voor meer informatie: Bert Brehm, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 20 34 71 70)

Wethouder Van Huffelen aanwezig bij inloopavond Lijnbaan Op donderdag 28 oktober om 17.00 uur is wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) aanwezig bij de inloopavond Lijnbaan. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden hun reactie geven op de concept Toekomstagenda van de Lijnbaan. Deze agenda omvat de uitkomsten van twee werkconferenties waarbij marktpartijen, een vertegenwoordiging van bewoners en de gemeente zich hebben gebogen over de toekomst van dit belangrijke gebied. De toekomstagenda moet handvatten geven voor de (her)ontwikkeling van de Lijnbaan en omgeving. Rotterdammers kunnen ook via internetenquête op www.rotterdam.nl/lijnbaan, meedenken. De inloopavond is in congrescentrum de Doelen (ingang Kruisplein, Jurriaanse Zaal). (Voor meer informatie: Karín Fraai, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 21)

Wethouder Schrijer reikt Laurenspenning uit
Donderdag 28 oktober om 17:30 uur reikt wethouder Dominic Schrijer, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Laurenskerk, de Laurenspenning uit aan Rachèl van Olm en Harry-Jan Bus voor hun verdiensten voor het culturele en sociale leven in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Met de toekenning onderstreept Stichting De Laurenspenning het belang van het in 2008 door de laureaten op Katendrecht opgerichte Theater Walhalla, niet alleen voor de wijk, maar voor de hele stad. (Voor meer informatie: Stichting De Laurenspenning, laurenspenning@akd.nl of 088-2535421)

Wethouder Van Huffelen bij themabijeenkomst Rotterdam Pioneers Wethouder Alexandra van Huffelen (o.a. duurzaamheid) is op donderdag 28 oktober rond 18.30 uur aanwezig bij de themabijeenkomst van de Rotterdam Pioneers over duurzaam investeren. Hoe krijgen we duurzame investeerders naar Rotterdam? Naast de wethouder spreken Robert Rubinstein van TBLA (expert internationale duurzame financieringsstromen en investeerders) en Prof. Gail Whiteman van de Ecorys chair of climate change aan de RSM (Erasmus Universiteit). De pioneersbijeenkomsten zijn per keer verschillend qua thema, vorm en locatie. De programma's worden samengesteld door pioniers van diverse Rotterdamse organisaties. Voor deze sessie is er samengewerkt met de Erasmus Universiteit Rotterdam (RSM/ Ecorys chair), het EDBR en de Clean Tech Business Club. De avond wordt georganiseerd in Arboretum Trompenburg aan de Honingerdijk 86. (Voor meer informatie: Karín Fraai, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 21)

Wethouders Laan en Karakus bij 30-jarig bestaan Stadsherstel Historisch Rotterdam Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) houdt donderdag 28 oktober om 20.00 uur een korte toespraak bij de viering van het 30-jarig jubileum van de Stichting Stadsherstel Historisch Rotterdam in het voormalig Turks consulaat aan de Eendrachtsweg 67. Stadsherstel draagt actief bij aan het behoud van historisch erfgoed in Rotterdam. De portefeuille van de stichting bestaat uit een aantal belangrijke monumenten, waaronder het Oude Raadhuis in Hillegersberg, het Heinekenhuis in Crooswijk, het Wytpand in Delfshaven, Heerenhuis De Heuvel in het Park en het voormalige Douanekantoor op de Kop van Zuid. Wethouder Hamit Karakus (wonen, ruimtelijke ordening en vastgoed) is ook aanwezig bij deze viering. (Voor meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 1315 5120)

Wethouder Laan verzorgt presentatie tijdens Utrecht Lezing Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) verzorgt donderdag 28 oktober om 16.30 uur een presentatie tijdens de Utrecht Lezing in De Kuip. Ze legt uit hoe Rotterdam probeert inwoners gezond te houden door te bewegen. De lezing is bedoeld voor afgestudeerden en gepromoveerden van de universiteit van Utrecht. Ook professor dr. Franck Backx, hoogleraar Klinische Sportgeneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en professor dr. Willem Koops, decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen in Utrecht, komen aan het woord. (Voor meer informatie: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 1315 5120)

Wethouder Louwes bij open avond Accent Avondschool Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) opent op donderdag 28 oktober om 19.00 uur de open avond van Accent Avondschool, locatie Rotterdam Centrum. Cursisten laten hun vaardigheden zien aan onder andere leidinggevenden en medewerkers van woonvoorzieningen, vrijwilligersorganisaties, ROC's en Hogescholen, VSO-scholen, ouders, vrienden, familie en toekomstige cursisten. Accent Avondschool Centrum biedt volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking maatwerk in onderwijs en trainingen. Het adres van de Accent Avondschool is Vijverhofstraat 97. (Voor meer informatie: Ineke Barendregt, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 5107 4761)

Burgemeester Aboutaleb reikt Maaskantprijs 2010 uit Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikt op vrijdag 29 oktober om 17.30 uur de Maaskantprijs 2010 uit in de Burgerzaal van het Stadhuis. De Maaskantprijs is een initiatief van de Stichting Rotterdam-Maaskant, genoemd naar de Rotterdamse architect Huig Maaskant (1907-1977), ontwerper van ondermeer het Groot Handelsgebouw en de Euromast. De prijs is een bekroning voor de werkzaamheden van personen die een belangrijke stimulans hebben gegeven aan het architectuurdebat. Dit jaar ontvangt prof. Dr. Auke van der Woud de Maaskantprijs uit handen van burgemeester Aboutaleb, in de hoedanigheid van de voorzitter van het bestuur van stichting Rotterdam-Maaskant. Van der Woud is hoogleraar architectuur- en stedenbouwkundige geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. De jury heeft hem voorgedragen vanwege een serie indrukwekkende boeken die de geschiedenis van de (ruimtelijke) ontwikkeling van Nederland op een toegankelijke wijze beschrijven. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1700. Aanmelding: stichtingmaaskant@dsv.rotterdam.nl of tel. 010 - 489 6940)

Burgemeester Aboutaleb reikt medailles EK Korfbal 2010 uit Burgemeester Ahmed Aboutaleb is op zondag 31 oktober vanaf 14.30 uur bij de finale van de Europese Kampioenschappen Korfbal 2010 in Ahoy Rotterdam. Alle nationale en internationale korfballers nemen in Den Haag, Tilburg, Leeuwarden en Almelo deel aan de voorrondes. Van 26 tot en met 30 oktober worden in het Topsportcentrum Rotterdam de eindrondes gespeeld met de zestien deelnemende landen. Op 31 oktober vindt om 15.00 uur de finalewedstrijd in Ahoy plaats tussen de acht best geplaatste teams. Na afloop van de wedstrijd, rond 16.15 uur, reikt de burgemeester samen met de president van de IKF (International Korfball Federation), de heer Jan Fransoo, de medailles uit. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1700.)

En verder...
Opent burgemeester Aboutaleb op zondag 31 oktober om 13.00 uur het Turkse restaurant Meram, aan het Afrikaanderplein 2. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1700)



Gemeente Rotterdam