Politie Drenthe

Zondag 24 oktober 2010

Provincie Drenthe, 24-10-2010

Alcomobilist

HOLLANDSCHEVELD Op zaterdagmorgen controleerde de politie op de Langedijk een 47-jarige inwoner van Hoogeveen. Hij reed onder invloed, 690 ug/l, in zijn auto. Hij ging op de bon en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

GASSELTERNIJVEEN Zaterdagavond bekeurde de politie een 52-jarige man uit Musselkanaal. Deze reed over de N379 en werd bekeurd omdat hij te hard, 117 km/u, in zijn auto reed. De toegestane snelheid is 80 km./u. Tijdens die controle werd een alcohollucht geconstateerd en blies de man 470 ug/l. Ook daarvoor werd hij bekeurd.

Inbraak in bedrijfsauto

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een aan de Zuiderweg geparkeerde bedrijfsauto. Een ruit werd ingeslagen waarna een schroevendraaier, decoupeerzaag en een klopboormachine werden meegenomen.

Winkeldief betrapt

KLAZIENAVEEN Een 64-jarige vrouw uit Klazienaveen werd zaterdagmiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal. In een supermarkt aan het van Echtenskanaal nam ze voor 24,76 aan goederen mee zonder af te rekenen. Ze werd overgedragen aan de politie en werd bekeurd.

Autobestuurder rijdt door na aanrijding

BEILEN Een onbekende bestuurder van een personenauto is zaterdagmiddag doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding. Deze bestuurder, rijdende in een lichtgrijze Citroen Picasso, verleende op de Nassaukade geen voorrang aan een 16-jarige knaap uit Beilen die een bromfiets bestuurde. Deze kwam ten val en zijn bromfiets raakte beschadigd. Het slachtoffer en een getuige zagen de automobilist doorrijden.

Woninginbraak

ECHTEN Aan de Veilingweg vond zaterdag een inbraak in een woning plaats. Een toegangsdeur werd vernield waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond onder andere uit een lasapparaat, een bronzen beeld, kentekenbewijzen en een paspoort.

Huiselijk geweld

EMMEN Zaterdagavond hield de politie een 41-jarige Emmenaar aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 44-jarige echtgenote te hebben mishandeld en bedreigd. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

Aangehouden terzake bedreiging

EMMEN Aan de Klepel hield de politie zaterdagavond een 34-jarige Emmenaar aan. Hij wordt ervan verdacht een 30-jarige man uit Wolvega met de dood te hebben bedreigd. De inwoner van Emmen werd bij de voordeur van het pand van jongerenvereniging Blanco aan de Klepel geweigerd omdat hij zich daar al weken zeer vervelend gedroeg. De als portier werkende Fries probeerde dit de Emmenaar duidelijk te maken die kwaad werd en hem bedreigde.

Verstoring openbare orde
HOOOGEVEEN Een 17-jarige knaap uit Hollandscheveld is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden als verdachte van verstoring van de openbare orde. Hij wilde, onder invloed van alcohol, op de vuist met portiers van een café aan de Grote Kerkstraat. Deze weigerden hem de toegang. Toen ook de politie hem duidelijk maakte dat hij weg moest gaan bleef hij agressief terugkomen en werd aangehouden.

Op de bon voor baldadigheid en openbare dronkenschap HOOGEVEEN Een 28-jarige Hoogevener ging in de nacht van zaterdag op zondag op de bon voor openbare dronkenschap en baldadigheid. De politie zag de man, die zwaar onder invloed van alcohol was, op het Armenwerkhuispad tegen een geparkeerde fiets trappen en hielden de man aan.