Politie Gelderland-Zuid

Drietal aangehouden voor vernieling

Wijchen, 24-10-2010 o In verband met een getuigemelding zaterdagavond rond 20.50 uur dat er op de Mr Van Coothlaan drie personen auto's zouden vernielen, gingen politieagenten daar poolshoogte nemen. Zij zagen al gauw in de omgeving drie mannen lopen die voldeden aan het opgegeven signalement.

Omdat in eerste instantie de informatie nog wat summier was, hebben de agenten kort met de drie mannen gesproken en hun personalia genoteerd. Een andere surveillance-eenheid was intussen ook in de omgeving met verder onderzoek bezig. Agenten spraken met de melder en troffen een vernielde auto aan op de Oosterweg. Ook werd een deel van een paraplu aangetroffen en veilig gesteld voor het onderzoek.

Op basis van de voorliggende informatie ging de politie over tot de aanhouding, op verdenking van openlijke geweldpleging, van de drie eerder aangetroffen mannen. Het gaat om inwoners van Wijchenaren van 36, 39 en 60 jaar oud. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 39-jarige man verklaarde met een paraplu op een auto geslagen te hebben. De drie zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Het politieonderzoek wordt voortgezet. Eventuele gedupeerden worden verzocht om aangifte te doen.
(08)

Laatst gewijzigd 24-10-2010 11:39 | © Regio Gelderland-Zuid |