Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht, 24-10-2010

Ongeval en alcohol

DE BILT Op zaterdag 23 oktober is een 27-jarige man uit Den Dolder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte bestuurder was rond 20.25 uur op de Utrechtseweg over de kop geslagen met zijn auto. In eerste instantie was de melding dat hij bekneld zou zitten, maar naar later bleek kon hij de auto - zonder letsel - zelf verlaten. Bij zijn aanhouding op verdenking van het rijden onder invloed verzette hij zich.

Dit mocht niet baten; hij werd meengenomen naar het bureau en onderworpen aan een ademanalyste. Hier bleek hij 530 ug/l te blazen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Rijden onder invloed

ZEIST Op de Huis ter Heideweg zagen surveillerende agenten op zaterdag 23 oktober rond 01.55 uur een 54-jarige automobilist uit Huis ter Heide al slingerend over de weg rijden. De verdachte werd gestopt en aangehouden. Bij een ademanalyse blies hij 930 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen: Beroving

ZEIST Op vrijdag 22 oktober kwam een 19-jarige man uit Utrecht op het bureau aangifte doen van beroving. Het slachtoffer verklaarde kort daarvoor omstreeks 19.45 uur bij een parkeerplaats aan de Kerkweg te zijn beroofd van zijn gouden ketting.

Hij was enkele minuten daarvoor op de Slotlaan aangesproken door drie mannen in een donkerkleurige Opel Corsa. Een van de mannen uitte dreigende taal en daarop liep het slachtoffer weg van het voertuig. Vervolgens kwamen twee van de drie mannen achter de man aan lopen en spraken hem opnieuw aan. Ter hoogte van de parkeerplaats bij de Kerkweg werd de ketting van het slachtoffer onder bedreiging afgenomen. Daarop ging het slachtoffer er snel vandoor en deed aangifte.

Signalementen daders:

Dader 1: Getinte huidskleur, tussen 20 en 25 jaar, ong. 1.90 cm, zwart haar tot in de nek, slank postuur, donkerblauwe spijkerbroek, zware heupjas met grote bontkraag, sprak Nederlands met een Noord Afrikaans accent.

Dader 2: Getinte huidskleur, ongeveer 16 jaar, zon 1.50 1.60 cm. lang, donkerblauwe spijkerbroek, witte jas met zwarte vlakken.

Dader 3(bestuurder van het voertuig): Getinte huidskleur, ongeveer 25 jaar oud.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Zeist via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachten tasjesroof aangehouden

BUNNIK De politie heeft op zondag 24 oktober twee 18-jarige Utrechters aangehouden op verdenking van diefstal van een handtas van een 25-jarige vrouw uit Voorschoten. De diefstal vond rond 03.30 uur plaats in een horecagelegenheid aan de schoudermantel. Het personeel van de zaak had het duo al aangehouden en droeg hen over aan de politie. Een deel van de inhoud van het tasje werd in de zaak zelf teruggevonden.

De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.