Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 24 oktober

Heiloo, 24-10-2010 o 12.00 uur

Jongens aangehouden wegens wapenbezit

Hoorn, vrijdag 22 oktober 2010.

Een 15-jarige jongen uit Hoorn en een 16-jarige jongen uit dezelfde woonplaats zijn op vrijdag rond 20.30 uur aangehouden op de Jan Mayenstraat wegens het bezit van een wapen. Kort daarvoor belde een man politie omdat hij twee mannen op de Commandeur Ravenstraat had zien lopen met een vuurwapen. De politie ging direct zoeken in de omgeving en kon de jongens aanhouden. Omdat de jongens bij hun aanhouding geen wapens bij zich droegen, heeft een politiehond de omgeving afgespeurd. Later werd door agenten het wapen gevonden, een luchtbuks. Deze is in beslag genomen en tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drank in het verkeer

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles (zoals van het Verkeershandhavingsteam) maar ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol. Een opsomming van de meest opvallende incidenten met drank in het verkeer:

Nibbixwoud, vrijdag 22 oktober 2010.

Op de Van der Deureweg is om 19.15 uur een 46-jarige vrouw uit Hauwert aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat zij bijna vier keer teveel had gedronken. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, vrijdag 22 oktober.

Bij een alcoholcontrole op de J.D. Pollstraat tussen 21.00 en 1.00 uur bleken zes van de 402 gecontroleerde personen teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod. Een 59-jarige man uit Blokker had ruim drie keer teveel gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 23 oktober 2010.

Bij een alcoholcontrole op de Oostergouw tussen 2.00 en 4.00 uur zijn 88 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen hadden teveel gedronken en kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 23 oktober 2010.

Tussen 22.00 en 00.30 uur is op de Nieuwe Egmonderstraatweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 220 bestuurders een ademanalyse gedaan. Twee van hen bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod en een proces verbaal.

Heiloo, zondag 24 oktober 2010.

Van 1.45 tot 3.30 uur is op de hoek Kennemerstraatweg/Vennewatersweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 120 gecontroleerde bestuurders bleken vier personen teveel te hebben gedronken. Een van hen, een beginnend bestuurder, bleek ruim zes keer teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zondag 24 oktober 2010.

Op de Kaasmarkt is om 00.45 uur een 25-jarige man uit Polen aangehouden. Hij reed met 73 km/u over de Wierdijk (een 30 km-zone!) en bleek ook nog eens bijna 2,5 keer teveel te hebben gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zondag 24 oktober 2010.

Op het Stationsplein is omstreeks 2.50 uur een 21-jarige man uit Venhuizen aangehouden. De man, een beginnend bestuurder, bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 23 oktober 2010.

Op de Weel is rond 23.30 uur een 35-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Ook smeulde in de asbak van zijn auto een joint na. De man kon zijn rijbewijs in leveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaak.

Alkmaar, zondag 24 oktober 2010.

Bij een alcoholcontrole op de Kennemerstraatweg tussen 1.00 en 4.00 uur zijn 86 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen hadden teveel gedronken. Een 26-jarige man uit Alkmaar bleek bijna drie keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Om 2.45 uur werd op dezelfde plek een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij had ruim drie keer teveel alcohol genuttigd. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Abbekerk, zondag 24 oktober 2010.

Op de Dorpsstraat is tussen middernacht en 2.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Twee personen hadden teveel gedronken. Zij kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Bergen, zaterdag 23 oktober 2010.

Op de Landweg is tussen 21.15 en 00.15 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 165 gecontroleerde bestuurders bleek één persoon teveel te hebben gedronken. Die kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Fietsendieven aangehouden

Diefstal van fietsen is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Hoewel fietsendiefstal niet zo ernstig klinkt, is het voor slachtoffers vaak erg hinderlijk als zij hun fiets kwijt zijn. Bovendien gaat het qua schadebedrag vaak om miljoenen per jaar. Om die reden controleert de politie bijna dagelijks op gestolen fietsen. Ook dagelijks worden fietsen teruggevonden, waarbij de verdachten (van diefstal of heling) worden aangehouden. Een opsomming van de successen dit weekend:

Hoorn, zaterdag 23 oktober 2010

Rond 9.30 uur is op de Rijnweg een 39-jarige man uit Oosterblokker aangehouden wegens een poging tot het stelen van een fiets. Agenten zagen dat de man probeerde een slot te forceren. De man hield een onsamenhangend verhaal waarop hij mee kon naar het bureau. De man had ook gereedschap bij zich zoals een slijptol en waterpomptang.

Heerhugowaard, vrijdag 22 oktober 2010.

Bij een gerichte controle op het station hebben agenten rond 16.30 uur een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden. Hij probeerde er vandoor te gaan op een gestolen fiets. Op de Middenweg kon de jongen worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraken

t Veld, vrijdag 22 oktober 2010.

In t Veld is bij twee woningen een inbraakpoging gedaan. Bij twee woningen is ook daadwerkelijk ingebroken en zijn spullen ontvreemd. Het gaat om woningen in de John F. Kennelylaan, de Rijderssstraat en Julianalaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Milieudelict

Wognum, vrijdag 22 oktober 2010.

Een 32-jarige man uit Polen is om 16.30 uur aangehouden op het Westerspoor op verdenking van het plegen van een milieudelict. Het leek erop dat de man samen met zijn kompaan jerrycans met daarin diesel in de berm goot. Agenten zagen sporen van diesel waarop de mannen verklaarden dat iemand water in hun tank had gegooid waardoor ze niet meer konden rijden. Tegen de man, eigenaar van de auto, is proces-verbaal opgemaakt en ze moesten direct een boete van 300 euro betalen.

Man aangehouden na aanrijding

Alkmaar, zondag 24 oktober 2010.

Een 26-jarige man uit Alkmaar is rond 2.30 uur aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Hij was betrokken bij een aanrijding op de rotonde bij de Vondelstraat terwijl hij had gedronken (275 ug/l terwijl 220 ug/l het maximum is). Het slachtoffer, een 28-jarige vrouw uit Alkmaar, fietste over de rotonde. De automobilist zag haar over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De vrouw viel, maar bleef gelukkig ongedeerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij Roode Steen

Hoorn, zondag 24 oktober 2010.

Bij een vechtpartij op de Roode Steen zijn twee mannen aangehouden, een 19-jarige man uit Hoorn en een 18-jarige man eveneens uit Hoorn. Zij sloegen en schopten zonder reden in op een 18-jarige man uit Hoorn. Een politiehond is ingezet om de verdachten te kunnen aanhouden en een groep jongens die probeerden de dader te bevrijden, op afstand te houden. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is ter controle naar de huisarts geweest.

Agressieve man aangehouden

Grootebroek, zatedag 23 oktober 2010.

Op de Kruisgang is rond 17.00 uur een 31-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden. Hij wilde een deur intrappen van een woning daar en zwaaide daarbij met een mes. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en schopte hij in op agenten. Ook bedreigde hij hen. De agenten hebben aangifte gedaan tegen de man. Kort hiervoor bleek de man een vrouw te hebben mishandeld bij een woning in Grootebroek. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dief met drugs

Den Helder, zondag 24 oktober 2010.

Een 31-jarige man uit Utrecht is rond 5.00 uur aangehouden op het Koningsplein op verdenking van het bezit van drugs en diefstal. Hij was door portiers uit een horecagelegenheid gezet omdat ze hem verdachten van zakkenrollen. De politie hield hem staande en fouilleerde de man. Hij had verschillende telefoons bij zich, harddrugs en bankpasjes die niet van hem waren. Op datzelfde moment werden de agenten gebeld door de portiers met de mededeling dat een klant zijn telefoon kwijt was. De gedupeerde belde zijn eigen nummer en die zat inderdaad bij de in beslag genomen spullen. De man kreeg zijn telefoon terug en de verdachte kon mee naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man uit water gehaald

Oudkarspel, zaterdag 23 oktober 2010.

Een 39-jarige man uit Oudkarspel dankt misschien wel zijn leven aan een toevallig passant die zijn hond uitliet. Het slachtoffer is vermoedelijk in het water terecht gekomen bij de Woudmeerweg/Westelijke randweg met zijn fiets nadat hij te diep in het glaasje had gekeken. Een man die zijn hond uitliet zag hem en probeerde de man uit het water te trekken. Met de hulp van een agent lukte dat uiteindelijk. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar, maar was onderkoeld, dronken en bleek niet in staat zichzelf uit het water te hijsen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigen gezocht van zware mishandeling

Akersloot, zaterdag 23 oktober 2010.

Een 24-jarige man uit Akersloot is gewond geraakt toen hij rond 1.30 uur ernstig is mishandeld op de Geesterweg. Hij had wat gedronken bij een voetbalclub en ging daarna met twee vrienden pinnen. Hij kan zich vanaf dat moment alleen nog maar herinneren dat hij wakker werd op die plek en onder het bloed zat. Een getuige wist te vertellen dat de man door een groep mannen in elkaar is geslagen. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis en blijkt een hersenschudding te hebben, een kapotte lip, gekneusde kaak en meerdere verwondingen aan zijn hoofd. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels verschillende getuigen gesproken. Als er getuigen zijn die nog geen contact met de politie hebben gehad, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de recherche in de Duinstreek, tel: 0900 8844.