Politie Gelderland-Zuid

Auto belandt in tuin

Botsen is blazen

Beneden-Leeuwen, 24-10-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.55 uur, werd melding gemaakt van een verkeersongeval met letsel op de Zandstraat, ter hoogte van de Klossenstraat. Het ging om een eenzijdig ongeval waarbij de auto zwaar beschadigd in een tuin terecht was gekomen. De twee inzittenden waren in de woning opgevangen.

Politie en twee ambulances gingen ter plaatse. Zowel de 23-jarige (beginnende) bestuurder als zijn 19-jarige bijrijder zijn vastgezet op een plank en naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel overgebracht. Beide mannen zijn afkomstig uit Druten. De bestuurder is als verdachte gehoord; er is een verklaring van hem opgenomen. In verband met de regel botsen is blazen kwam een GGD-arts naar het ziekenhuis voor de afname van een bloedproef.

Politiemensen van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) hebben ter plekke nader onderzoek uitgevoerd. Aangetroffen sporen zijn vastgelegd en er zal nader technisch onderzoek aan de betrokken auto worden gedaan. Over de toedracht is het volgende bekend. De bestuurder reed in de richting van Wamel. Ter hoogte van een wegversmalling raakte de auto van de weg, kwam tegen een poort, schoof door op het trottoir en belandde uiteindelijk op zijn zijkant in een tuin.

Het ongeval vond plaats in een 30 km-gebied, vermoedelijk is er te hard gereden. Het politieonderzoek wordt voortgezet. (08)

Laatst gewijzigd 24-10-2010 13:43 | © Regio Gelderland-Zuid |